Son dakika Taksim patlama! Taksim, İstiklal Caddesi bomba mı patladı, ne oldu? Son dakika İstanbul Taksim patlama anı İZLE! Ölü yaralı var mı?

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Vatandaşlar arama motorlarında, " Taksim, İstiklal Caddesi bomba mı patladı, ne oldu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte olay anına ilişkin fotoğraf ve görüntüler...

Giriş Tarihi 13 Kasım 2022, 23:22 Güncelleme 13 Kasım 2022, 23:23
Son dakika Taksim patlama! Taksim, İstiklal Caddesi bomba mı patladı, ne oldu? Son dakika İstanbul Taksim patlama anı İZLE! Ölü yaralı var mı?

İÇİNDEKİLER

Beyoğlu'nda patlama meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Peki, Taksim, İstiklal Caddesi bomba mı patladı, ne oldu? Son dakika İstanbul Taksim patlama anı nasıl oldu? İşte detaylar!

PATLAMA ANINA AİT EN NET GÖRÜNTÜ;

Yaralıların olduğu öğrenilen patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak canlı yayında "Yaralı sayısı 11'e yükseldi" ifadelerini kullandı.

İŞTE PATLAMA ANINA AİT GÖRÜNTÜ!

Yaralıların sayısı ile ilgili çeşitli rivayetler var. Ancak 5-11 arası yaralı görüşü şimdilik hakim. Sayının artabileceğini belirtelim" dedi.

TAKSİM İSTİKLAL'DEKİ PATLAMA TERÖR SALDIRISI MI?

A Haber muhabiri Mehmet Karataş da bölgede başka bir noktadan yaptığı bağlantıda "İstiklal'de 190 numaralı binada gerçekleşti patlama. Yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Burada asıl cevap bekleyen soru şu. Bu bir terör saldırısı mı? Bununla ilgili bir endişe ve çalışma var. Güvenlik birimleri yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yaralılar var" dedi.

GİRİŞLER KAPATILDI

Gelen son dakika haberine göre, İstiklal Caddesi'ne girişler kapatıldı.

İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!

Vali Ali Yerlikaya, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

Özel Harekat ekipleri İstiklal Caddesi'ne geldi.

KAN İHTİYACI VAR MI?
Türk Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK'ten yapılan açıklamada, "İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur." ifadelerine yer verildi.

RTÜK BAŞKANI'NDAN 'GÜVENLİ KAYNAK' ÇAĞRISI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Beyoğlu Taksim'de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun." dedi.

FUAT OKTAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
Patlama hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Şu ana kadar 2'si ağır 81 yaralımız bulunuyor. Olay yeri inceleme tüm hızıyla devam ediyor. Bu olayı çok yakında çözeceğiz. Tetikçilerin arkasında kim varsa bunun hesabı sorulacaktır. " dedi.