Başkan Erdoğan'a İmam Buhari Nişanı! Özbekistan'da önemli mesajlar

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi. Zirvede teşkilatın 20 yıllık yol haritasını oluşturan vizyon belgesinin ilk 5 yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek önemli kararlar alınacak, dönem başkanlığı Türkiye'den Özbekistan'a devredilecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Başkan Erdoğan'a İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu nişanı iki ülke arasındaki ezeli ve ebedi bir sembolü olarak kabul ediyorum. Büyük bir gururla taşıyacağım" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2022, 14:20 Güncelleme 10 Kasım 2022, 19:36
Başkan Erdoğan’a İmam Buhari Nişanı! Özbekistan’da önemli mesajlar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi.

Başkan Erdoğan'ı, Semerkant Uluslararası Havalimanı'nda, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov, Başbakan Yardımcısı Camşid Hocayev, Dışişleri Bakan Yardımcısı Gayrat Fazilov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev ve diğer yetkililer karşıladı.




BAŞKAN ERDOĞAN ÖZBEKİSTAN'DA | VİDEO İZLE



Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Semerkant'a geldi.

KRİTİK GÖRÜŞME
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi nedeniyle geldiği Özbekistan'ın Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN'A İMAM BUHARİ NİŞANI
Görüşme sonrası Başkan Erdoğan'a İmam Buhari Nişanı takdim edildi. İki lider önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan kendisine taltif edilen nişanla ilgili teşekkür ederek şunları söyledi;

"Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum. Kendisiyle ilk tanıştığım andan itibaren özellikle İmam Buhari'den birçok başlıkları tarafıma naklettiğinde ben hakikaten Şevket Mirziyoyev kardeşime farklı bir muhabbet beslemiştim. İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere bir heyet İbn Haldun Üniversitesi'nden, Taşkent'e gelmişlerdir. Önce insan anlayışıyla gerçekleştirilen bu reformlarla devlet adamlığını gösteren aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev'e bu nişan vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum"

"BÜYÜK BİR ONURLA TAŞIYACAĞIM"
Erdoğan, "Büyük bir onurla taşıyacağım Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanını almaktan duyduğum memnuniyeti tekrar ifade ediyorum ve Şevket Mirziyoyev kardeşimin şahsında tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Şevket Mirziyoyev'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Özbekistan halkı, kardeş halklarımız arasında dostça ilişkilerini, karşılıklı menfaatli projeleri etkin şekilde kullanma şeklini yüksek şekilde takdir ediyor.

Hepimiz sizin bilge bir devlet adamı olarak hürmet ediyoruz. Sizin bilge yönetiminiz döneminde, dost Türkiye'nin her alanda elde ettiği başarılar bizleri de sevindiriyor. Türkiye'nin geleceği parlak olacak. Çünkü her alandan yüce ve ulu önderi lideri var."

TÜRK DEVLET TEŞKİLATLARI 9'UNCU ZİRVESİ'NE KATILACAK
Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetine icabetle "Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla düzenlenen Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılacak.


İLK 5 YILLIK UYGULAMA KILAVUZUNU TEŞKİL EDECEK ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK


Zirvede teşkilatın 20 yıllık yol haritasını oluşturan vizyon belgesinin ilk 5 yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek önemli kararlar alınacak, dönem başkanlığı Türkiye'den Özbekistan'a devredilecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN