4 yanlış 1 doğruyu götürür mü? KPSS ortaöğretim baraj puanı 2022: KPSS'de memur olabilmek için kaç puan alınmalı?

KPSS Ön Lisans, Lisans ve Ortaöğretim sınavlarında gerekli puanları almak zorundadır. KPSS lisans puanının açıklanmasıyla adaylar puan türlerinin neler olduğunu araştırmaya başladı.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2022, 15:01 Güncelleme 06 Kasım 2022, 15:01
4 yanlış 1 doğruyu götürür mü? KPSS ortaöğretim baraj puanı 2022: KPSS’de memur olabilmek için kaç puan alınmalı?

İÇİNDEKİLER

2022 KPSS ortaöğretim baraj puanı adayların araştırdığı konulardan biri. KPSS sınavı ortaöğretim oturumu 6 Kasım'da düzenlenecek. Adaylar, kamuda memur olmak için sınavda ter dökecek. Kamu kurumları kendi belirttikleri tarihlerde KPSS puan türünden alım yapıyor. Puanlar da alım yapılacak kadrolara göre farklılık gösteriyor. Peki, KPSS baraj puanı kaç? KPSS memur olmak için kaç puan almak gerekir? İşte detaylar...

KPSS ORTAÖĞRETİM BARAJ PUANI NEDİR?

Kamu kurumlarına alımlarda, KPSS sonuçları belirleyici oluyor. Kurumlar yayınladıkları ilanlarda puanları da belirtiyor. Bu bağlamda genellikle en az 60 ve üzeri puanla alımlar yapılıyor.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSS 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

KPSS'de her adayın testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirleniyor. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunuyor.

ÖSYM'nin konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde;

"Hangi düzeyde olursa olsun, sınavda uygulanmış olan testlerin her birinde, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 1/4'ü çıkarılmak suretiyle her test ayrı olmak üzere adayın her testten aldığı ham puanlar hesaplanacaktır.