Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız şehit düştü: Henüz 2 ay önce evlenmişti

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe Kilit Operasyonu’ndan acı haber geldi. Konyalı Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız teröristler tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehadet şerbeti içti. Acı haber Ereğli'deki ailesine verilirken Yıldız'ın yaklaşık 2 ay önce evlendiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2022, 00:59 Güncelleme 06 Kasım 2022, 05:07
Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız şehit düştü: Henüz 2 ay önce evlenmişti

İÇİNDEKİLER

Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe Kilit Operasyonunda teröristler tarafından yerleştirilen mayının infilak etmesi sonucu 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız şehit oldu.

ACI HABER EREĞLİ'DEKİ AİLESİNE VERİLDİ
Şehidin acı haberi yetkililer tarafından Konya'nın Ereğli ilçesi Pirömer Mahallesi'nde ikamet eden ailesine ulaştırıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız'ın yaklaşık 2 ay önce evlendiği öğrenildi.



Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız'ın cenazesi Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.



Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 05 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 2 kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ancak piyade uzman çavuş Halil Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız için taziye mesajı yayımladı. Akar, "Kahraman silah arkadaşımız, 5 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN