Ateşin Çocukları PKK'yı tokatladı! Teröristler montaj video ile örgütü dolandırdı para aldı

Antalya'da geçtiğimiz yıl hektarlarca ormanı yakan PKK'lı "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" adlı terör örgütüne bağlı 7 terörist yine aynı bölgede gerçekleştirecekleri eylem sırasında yakalanarak tutuklandı. Soruşturmada Bursa'da kiralanan bir evde EYP ve yanıcı maddeler ele geçirildi. Şehir içi eylemlerde yer alan yapıda yer alan M.U’nun video montajıyla eylem yaptığını örgütün üst yönetimine söyleyerek PKK/KCK’dan para alarak örgütü dolandırdığı ortaya çıktı. Zanlı ifadesinde örgütü dolandırdığını itiraf etti.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2022, 10:02 Güncelleme 30 Ekim 2022, 10:11
Ateşin Çocukları PKK’yı tokatladı! Teröristler montaj video ile örgütü dolandırdı para aldı

İÇİNDEKİLER

Bursa ve Antalya'daki şüphelilerle irtibatı olduğu tespit edilen M.U ve C.K isimli şüphelinin, Bursa'da kiraladıkları evde yapılan aramada kundaklama eylemleri ve EYP yapımında kullanılan çok sayıda patlayıcı ve yanıcı madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.U.'nun PKK/KCK terör örgütünün kamuoyunda eylemlerini üstlendiği alt yapılanması olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi olarak adlandırılan ve şehir içi eylemlerde yer alan yapıdan başta Antalya, Bursa, Muğla ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde orman yakma ve eylem yapılacak alanlara yönelik keşif yapma konusunda talimatlar aldığı ortaya çıktı.

ÖRGÜT PARA GÖNDERMİŞ
İrtibatlı olduğu örgüt mensupları tarafından kendisine internet tabanlı uygulamalar üzerinden gönderilen haritalar üzerinde ormanlık alanlar ve tarlaların işaretli olduğu, eylem yapılabilecek noktaların keşfini yapan M.U'nun, keşif faaliyetleri esnasında çektiği videoları irtibatlı olduğu örgüt mensuplarına gönderdiği, ayrıca kendisinden keşif yaptığı alanları yakmak amacıyla malzeme bulmasının ve EYP hazırlamasının istendiği, bu hazırlıkları yapması için terör örgütünün kendisine para gönderdiğini anlattı.

ATEŞİN ÇOCUĞU PKK'YI DOLANDIRMIŞ
Soruşturma kapsamında örgüt üyesinin ayrıca geçmiş yıllarda meydana gelen orman yangını görüntülerini montajlayarak kendisi tarafından yapılmış yeni bir eylemmiş gibi terör örgütü mensuplarına gönderdiği, çektiği görüntü ve videolar karşılığı para alarak örgütü de dolandırdığını itiraf etti.

ÖRGÜT KAN KAYBETTİĞİ İÇİN SAHİPLENİYOR
Terör örgütünün son yıllarda yaşamış olduğu hezimeti gizleyebilmek ve kitlesine halen var olduğunu ispatlayabilmek için kamuoyuna ve özellikle basına yansıyan asayiş olaylarını bile örgüt adına kendileri yapmış gibi sahiplenme yoluna gittiği, geçmiş yıllara ait orman yangınları ve kundaklama görüntülerinin üst yönetim tarafından kendi eylemleri gibi sahiplenilerek örgüte müzahir haber ajanslarında yayınlayarak terör eylemi olarak üstlenildiği tespit edildi.

BİR YILDA 302 OLAYI SAHİPLENDİLER
Bu kapsamda, 2022 yılı içerisinde Türkiye'nin iç sınırlarında 302 olayın terör örgütü alt yapılanmalarınca üstlenildiği, bu olaylarda 119'unun hiç gerçekleşmediği, sadece 8 olayın terör örgütü ve sempatizanları tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN