Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan İsveç Başbakanı Kristersson'a Ankara daveti: İkili ilişkiler, NATO üyeliği ve üçlü muhtıra...

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kristersson'u Ankara'ya davet eden Başkan Erdoğan, terör örgütlerinin İsveç'in NATO üyeliğini ve Türkiye'yle ikili ilişkilerini rehin almasını engellemenin ortak menfaat olduğunu söyledi. Ankara'ya gelmek için sabırsızlandığını ifade eden İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da "Hükümetim NATO üyeliği için Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki Üçlü Muhtıra'yı yerine getirecek" dedi.

Giriş Tarihi 26 Ekim 2022, 18:56 Güncelleme 26 Ekim 2022, 23:57
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan İsveç Başbakanı Kristersson’a Ankara daveti: İkili ilişkiler, NATO üyeliği ve üçlü muhtıra...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, terör örgütlerinin İsveç'in NATO üyeliğini ve Türkiye'yle ikili ilişkilerini rehin almasını engellemenin ortak menfaat olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İsveç ilişkileri ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, İsveç'in yeni Başbakanı olması dolayısıyla Ulf Kristersson'a tebriklerini iletti.



ULF KRİSTERSSON İLE ANKARA'DA GÖRÜŞME
İsveç Başbakanı Kristersson'ın 19 Ekim'de kendisine gönderdiği mektuba değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulf Kristersson'ı Ankara'da misafir etmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç hükümetiyle ikili ilişkileri her alanda ileriye taşımaya hazır olduklarını belirtti.



"ÜÇLÜ MUHTIRA YOL GÖSTERİCİ OLACAK"
İsveç Başbakanı Kristersson'ın Üçlü Muhtıra'ya bağlı olduklarına dair açıklamalarını takip ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu Muhtıra'nın önümüzdeki süreç bakımından yol gösterici olacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin İsveç'in NATO üyeliğini ve Türkiye'yle ikili ilişkilerini rehin almasını engellemenin ortak menfaat olduğunu vurguladı.



"ANKARA'YA GELMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM, 3'LÜ MUHTIRA'YI YERİNE GETİRECEĞİZ"
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "Ankara'yı ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Hükümetim NATO üyeliği için Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki Üçlü Muhtıra'yı yerine getirecek" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN