Azerbaycan dönüşü Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar: F-16 olmazsa gereğini yaparız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü ABD ile süren F-16 görüşmeleri konusunda net konuştu: ABD, alternatifsiz değil. İşte habere ilişkin tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2022 Güncelleme 22 Ekim 2022, 06:59
Azerbaycan dönüşü Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar: F-16 olmazsa gereğini yaparız

İÇİNDEKİLER

Başkan Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:
Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın açılışını aziz kardeşim İlham Aliyev ile birlikte gerçekleştirdik. Son derece önemli bir konumda bulunan havalimanı sadece Azerbaycan için değil tüm bölge için önemli bir katma değer teşkil edecektir.
Barış görüşmeleriyle ilgili Sayın Putin'in de şu anda geçmişe göre daha açık olduğunu gördüm. Zelenskiy ile yaptığım görüşmede onda da böyle bir tıkanmanın olmadığını hissettim. Umutsuz değiliz.
F-16 ile ilgili çalışmalarımız geçen sene başlatıldı ve şu anda da bu süreç normal planlandığı şekilde devam ediyor. Tabii bizim için tek çıkış yolu Amerika değildir. Gerektiğinde aynen S400'lerde olduğu gibi biz Amerika'nın dışında da alternatiflerle görüşüyoruz. Elimizde lternatifler de var.
Her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Orada da söylediğim (İzmir Milletvekilli Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılım töreninde çok çocuk tavsiyesi) çok açık ama onların istismarı bitmez. Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok.
Bu konuyla (Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'nın skandal açıklamaları) ilgili Hulusi Paşa ile de bunu konuştuk. Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar. Hukuk içerisinde ne gerekiyorsa bunlara bunun hesabını orada soracağız. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır.

MACRON'A HESAP SORDULAR
Başkan Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Toplantısı'nda konuştu: Macron'a Lafarge'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine nasıl destek verdiğini, onlara tüneller açmak için mikserlerle betonlar döktüğünü anlattım. Şimdi Fransa parlamentosunda Macron'a Lafarge'nin hesabını sordular.



GENÇLERE KRİPTO UYARISI
Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleşen Blockchain İstanbul programında konuştu: Gençlerimiz hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yönelmemeli.

ENERJİDE HUB TÜRKİYE
Avrupa, Rusya'dan istedikleri anda istedikleri gibi doğal gaz temin edemiyor. Türkiye bu işin hub'ı olursa, doğal gaz talepleri karşılık bulur mu, bulmaz mı; amaç bunu gidermektir. Aynı şekilde tabii Azerbaycan'dan da yani TANAP'tan bu noktada doğal gaz talebinde bir temin olur mu olmaz mı? Bu konuda da Aliyev kardeşimin olumlu baktığını görüyorum. Bunların değerlendirmesini yapıp ona göre de gelişen süreçle adımlarımızı atacağız.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN