Son dakika: Başkan Erdoğan Çam ve Sakura'da maden işçilerinin yakınlarını ziyaret etti

Son dakika haberleri... Başkan Erdoğan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki maden işçilerinin yakınlarını ziyaret etti. Erdoğan "5 hastamızın durumu ağır. Umutsuz değiliz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İşçi kardeşlerimizin ve onların emaneti ailelerinin her zaman yanında olacağız" dedi. Madenci çocuğu olduğunu ifade eden bir vatandaş, Başkan Erdoğan ile yaptığı sohbet sırasında “Böyle bir hastaneyi ülkemize kazandırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Hastanemiz çok donanımlı, başhekimimiz de sağ olsun olayın başından beri hastalarımızla ilgileniyor, siz ilgileniyorsunuz, bakanlarımız ilgileniyor. Ben de arkadaşlarımın, hemşerilerimin yanındayım burada" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2022, 16:33 Güncelleme 17 Ekim 2022, 07:49
Son dakika: Başkan Erdoğan Çam ve Sakura’da maden işçilerinin yakınlarını ziyaret etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki maden işçilerinin yakınlarını ziyaret etti.

Erdoğan, ziyaretin ardından şu açıklamaları yaptı:

"Bir tanesinin şuuru açık. Kendisiyle sohbet ettik. Diğerlerinin yanına girmedik.

Yapılması gerekli olan tüm müdahaleleri doktorlarımız yapıyorlar. Ameliyatı yapılmış olanlar daha iyi durumdalar. Entübe durumda olan var. Bir tanesi, İbrahim kardeşimizin durumu daha iyi. Dua edelim. Doktorlarımız 24 saat yanlarındalar."

Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda yapılması gerekli olan tüm müdahaleleri sağ olsun doktorlarımız bütün ilgili birimler hangileriyse onları da devreye sokmak suretiyle yapıyorlar. Umutsuz değiliz. Ameliyatı yapılmış olanların hepsi şu anda daha iyi bir konumdalar. Tabii entübe vaziyette olanı var ama 1 tanesi ki İbrahim kardeşimiz, onun durumu daha iyi. Onunla biraz sohbet de ettik. Dua edelim, inşallah. Doktorlarımız her an, 24 saat yanlarındalar. 24 saat yapılması gereken neyse onların hepsini yapıyorlar.

Gördüğünüz gibi Çam Sakura Hastanemiz dünyada gerçekten fiziki imkanlar olarak zaten tüm imkanlara sahip. Bunun yanında beyin gücü olarak doktorlarımız zaten bu noktada çok çok güçlü ekipler ve işin yani yanık cerrahiden tutun diğer anestezi, enfeksiyon vesaire bütün bunlara varıncaya kadar hepsi şu anda bu hastanemizde mevcut. Bütün yakınları, bütün akrabaları, hepsine burada adeta bir ev sahipliğini en güzel şekilde yapmanın gayreti içindeler.

"HER ŞEY, A'DAN Z'YE ŞU ANDA HASTANEMİZDE YAPILIYOR"
Yani yeme, içme, yatırma, her şey, A'dan Z'ye şu anda hastanemizde yapılıyor. Amasra'daki defin konularını, onları da şu anda Bakan arkadaşlarım orada zaten sürdürüyorlar. Belki bugün hepsi orada bitmiş olacak. Dualarımızla da şu anda buradaki 6 kardeşimizi inşallah hayırlısıyla sağlığına kavuşup, onları da Amasra'ya geri döndürmek."

AMASRA'DAKİ PATLAMADA 41 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
Geçtiğimiz akşam Bartın Amasra'da Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde patlama meydana geldi. Patlamada 41 kişi hayatını kaybetti.

YARALILARDAN 6'SI İSTANBUL'DA TEDAVİ GÖRÜYOR
Patlamada yaralananlardan 6'sı tedavi görmeleri için İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine getirildi.

5'İNİN DURUMU CİDDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 hastadan 5'inin durumunun ciddi olduğunu belirterek, "5'i de solunum cihazına bağlı ve yanık yüzdeleri yüzde 65-85 arası değişmekte" ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"
Bu açıklamaları sonrası Başkan Erdoğan sosyal medyadan hastanedeki ziyaretine dair görüntüleri paylaşarak, "Bugün Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne yaptığımız ziyarette tedavileri süren maden işçisi kardeşlerimizin durumunu yakından takip ettik. İşçi kardeşlerimizin ve onların emaneti ailelerinin her zaman yanında olacağız." ifadelerine yer verdi.


BÖYLE BİR HASTANEYİ KAZANDIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavileri süren maden işçilerinin yakınları sohbet etti. Bartınlı madenci çocuğu bir vatandaş şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir hastaneyi ülkemize kazandırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Hastanemiz çok donanımlı, başhekimimiz de sağ olsun olayın başından beri hastalarımızla ilgileniyor, siz ilgileniyorsunuz, bakanlarımız ilgileniyor. Ben de arkadaşlarımın, hemşerilerimin yanındayım burada. Acımız büyük bir Bartınlı olarak, bir madenci çocuğuyum."

BU TÜR DURUMLARDA FİTNE UNSURLARI ÇOK OLUR
Başkan Erdoğan ise şu şekilde konuştu: "Milletçe çok üzgünüz, ihmal falan varsa zaten savcılarımız gereken tespiti yapıp çıkaracaklardır. Nerede ihmal var hepsi inşallah çıkacak ama bu tür şeylerle ortalığı karıştırmak isteyen fitne unsurları çok olur. Maalesef bu tür şeylerle bizi zor durumda bırakmak için yardımcı olmak yerine maalesef bunları yapıyorlar. Rabbim, sabrımızı, sabrınızı artırsın inşallah güzel müjdeleri de alalım."

ACIMIZI ARTIRIYORLAR
Bir madenci yakını ise "Bizim hastamızı öldü diye haber yapmışlar Sayın Cumhurbaşkanım. Üzgünüz, üzüntümüzü artırıyorlar bu durumlarda" diye serzenişte bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN