Başkan Erdoğan, Astana dönüşü gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Başkan Erdoğan, Astana dönüşü uçakta gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı: Enerji merkezi konusunda startı verdik. Uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Güvenlik konusunda da tüm adımlar atılacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2022 Güncelleme 15 Ekim 2022, 06:55
Başkan Erdoğan, Astana dönüşü gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılı olacak" dedi. Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nda önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Dönüşte ise gazetecilerle gündemi değerlendirdi. Hem enerji merkezi hem de gündeme dair şunları söyledi:
Biz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin'le birlikte verdik. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız. Bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor.
Türkiye'nin arabuluculuğu (Rusya-Ukrayna savaşı) hususunda Rusya'nın da diğer bazı ülkelerin de Türkiye'ye olan güvenleri aynen devam ediyor.
Yunanistan'a uyarılarımızı yapıyoruz. Dedeağaç'ta veya farklı adalarda yapılanları elbette görüyoruz. Biz zırhımızı kuşandıktan sonra bunlar hiç ürküntü vermez. Tedbirimiz var, her şeyimiz hazır.
F16 konusunda son gelişmeler bir şeylerin değiştiğini gösteriyor.
Dünyadaki ticaret hacmi 12 milyar ton. 2030'a geldiğimizde bu 25 milyar tona çıkacak. İstanbul Boğazı'ndaki sıkıntılar belli. Önümüzdeki yıllarda bu çok daha artacak. Bunların hepsi düşünüldüğünde, Kanal İstanbul olmazsa olmaz.
Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir konu mu vardı? Yanımda başörtülü var. Böyle bir dert var mı? Kimse sana niye takıyorsun dedi mi? Bunların hepsi aşıldı, geçti. Sana Altılı Masa bile destek vermiyor. Türkiye'nin böyle bir düzenlemeye ihtiyacı yok.



Başkan Erdoğan, dün İstanbul Zeytinburnu'ndaki Millet Bahçesi ve Buz Adası Açılış Töreni'ne katıldı. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı.



ÇOK FARKLI BİR ASGARİ ÜCRET İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ
Başkan Erdoğan, "Şu anda asgari ücret konusuyla ilgili çalışmalar hızla sürüyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin hocamız çalışmaları yapıyor" diye konuştu.


KATAR iLE 11 ANLAŞMA
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani'yi ile bir araya geldi. İki lider, 11 anlaşmaya imza attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN