CHP'li İBB'nin cenaze aracıyla uyuşturucu kaçakçılığı: Ekrem İmamoğlu "inkar" etti ihale şartnamesi ortaya çıktı! Şüpheliler tutuklandı

Son dakika haberi! Emniyet güçlerinin uyuşturucu ile mücadelesi aralıksız sürüyor. Adana'da yapılan operasyonda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehirler arası cenaze nakil aracında yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı. Şoförler ifadelerinde uyuşturucu ticaretinin bütün detaylarını anlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uyuşturucu kaçakçılığı skandalında İBB'nin sorumluluğu bulunmadığını iddia ederken, ortaya çıkan ihale şartnamesine göre ihale sonucu işe alınan şoförlerin listesinin İBB tarafından hazırlandığı öğrenildi. İBB'nin suçladığı firma da araçların ve şoförlerin şartname gereği İBB'nin sorumluluğunda olduğunu açıkladı. Son dakika gelişmesine göre cenaze aracında uyuşturucu taşıyan 3 kişi tutuklandı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2022, 11:14 Güncelleme 11 Ekim 2022, 11:19
CHP’li İBB’nin cenaze aracıyla uyuşturucu kaçakçılığı: Ekrem İmamoğlu inkar etti ihale şartnamesi ortaya çıktı! Şüpheliler tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Emniyet güçlerinin uyuşturucu ile mücadelesi aralıksız sürüyor. Adana'da yapılan operasyonda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehirler arası cenaze nakil aracında yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

İBB ARACINDAN KİLOLARCA UYUŞTURUCU ÇIKTI! VİDEO İZLE


CHP'Lİ İBB'NİN CENAZE ARACINDAN KİLOLARCA UYUŞTURUCU ÇIKTI
Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda Mersin yönüne giden, üzerinde 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehirler arası cenaze nakil aracı' ibaresi olan minibüsü şüphe üzerine İncirlik polis uygulama noktasında durdurdu.

Ekipler, aracın cenaze taşıma bölümünde, narkotik polis köpeği 'Oscar' ile arama yaptı. 'Oscar'ın tepki vermesi üzerine araçtaki detaylı incelemede 24 kilosu esrar tozu olmak üzere 144 kilo 550 gram esrar ele geçirildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Sürücü Bünyamin S. (45) ile yanındaki Ersin E. (44), gözaltına alındı. Şüphelilerin, İstanbul'dan Diyarbakır'a cenaze götürdüğü; dönüşte de esrarların araca yüklendiği kaydedildi.

Şüphelilerle bağlantılı olduğu saptanan H.K. de Diyarbakır'da yakalandı.

TUTUKLANDILAR
Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 2'si Adana'da 1'i Diyarbakır'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.



İBB CENAZE ARACINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce; Uyuşturucu Madde Ticaretinin Önlenmesine Yönelik yapılan çalışmalarda;

İlimiz TAG otoyolu İncirlik park alanında durumundan şüphelenilerek durdurulan üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Şehirler Arası Cenaze Nakil Aracı ibaresi bulunan bir araçta yapılan aramada;

120 kg Esrar maddesi, 24 kilo 550 gram toz Esrar maddesi olmak üzere toplamda 144 kilo 550 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir.

144 KİLO 550 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ | VİDEO İZLE



3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Konu ile ilgili olarak İlimizde 2 şüpheli Diyarbakır ilinde ise 1 şüpheli olmak üzere toplam 3 şüpheli yakalanmıştır.

TAKVİM.COM.TR İFADELERE ULAŞTI
Takvim.com.tr, uyuşturucu madde taşıyan aracın şoförlerinin ifadesine ulaştı.

Cenaze aracının şoförü olan 44 yaşındaki Ersin Erbay ifadesinde diğer şoför N. B.'nin kendisine "Eğer Diyarbakır'a giderseniz Diyarbakır'dan esrar gelecek ihtiyacı olan varsa bu işi yapabilir. Diyarbakır'a gideceğiniz zaman beni ara istersen o kişinin numarasını veririm" dediğini anlattı.

"100 BİN LİRAYA TAŞIDIK"
Birlikte yakalandıkları Bünyamin Samancı'nın iki evli olduğunu ve bankaya 77 bin lira borcu olduğunu anlatan Erbay, "N. B.'nin uyuşturucu taşıma işini Bünyamin'e anlattım. O da borcumu kapatayım bir kereliğini bu işi yapalım dedi.

08 Ekim'de İstanbul'dan belirli bölgelerinden 5 cenaze topladık ve saat 19.00 gibi İstanbul'dan çıkış yaptık. Cenazeleri Nevşehir, Kayseri, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'a götürecektik. N.B.den aldığım telefon numarasını aradım ve Diyarbakır'a biz geliyoruz dedim.

Cenazeleri sırasıyla bıktıktan sonra 09 Ekim'de Diyarbakır'da son cenazeyi verdik. Daha sonra telefonla ulaştığım kendisini Davut olarak tanıtan kişi ile buluştuk.

Davut, bize malın ot olduğunu, 85 kilo olduğunu İstanbul'a götürdüğümüz de ise 100 bin lira nakit para vereceğini söyledi. Telefonumda gelen konuma gittim.

Site içerisinde siteye girer girmez sağ tarafta yanaştık ve bizim yattığımız bölüme çuvallarla poşetlerle esrarı yükledi ve 100 bin lira olduğunu söylediği poşeti verdi ve biz oradan hemen ayrıldık. Biz Diyarbakır'ı çıkmadan esrardan koku yayılmaya başladı bizde bu çuval ve poşetteki esrarı aracın arka yük bölümüne aldık.

Yolumuza devam ettik o sırada Bünyamin paraları saydı. Borcu olduğundan dolayı paranın 85 bin lirasını benim bilgim ile kendisi aldı 15 bin lirasını da ben aldım" dedi.

3 ŞOFÖR UYUŞTURUCU TİCARETİNDE
Erbay'ın ifadesinde parayı paylaştığı yanındaki şoför Bünyamin Samancı'nın yanı sıra adı geçen N.B.'nin de olduğunun ortaya çıkması, daha önce de cenaze araçlarıyla uyuşturucu taşınıp taşınmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Erbay, Diyarbakır'da kendilerine uyuşturucuyu teslim eden zanlının fotoğrafını da teşhis etti.

İMAMOĞLU İNKAR ETTİ
İBB'nin cenaze aracında uyuşturucu yakalanmasının ardından bir paylaşım yapan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "itibar suikastı" yapıldığını iddia etti. Uyuşturucu kaçakçılığı ile İBB'nin bağının bulunmadığını iddia eden İmamoğlu, "Yeni bir algı operasyonu, yeni bir itibar katli kampanyasıyla daha karşı karşıyayız. Bu kampanyalar ne İBB'yi kirletebilir, ne de bizi yıldırır. Bir taşeron şirketin uhdesinde çalışan 2 şöförün karıştığı iddia edilen suçla ilgili teftiş kurulumuz soruşturma başlattı." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞAN LİSTESİ İBB'DEN
Belediye aracıyla uyuşturucu kaçakçılığı skandalında ihale sonrası çalışan listesinin firmaya İBB tarafından verildiği ortaya çıktı. İBB tarafından kiralanan 45 araçtan biri olan aracın şoförşerinin ihale kapsamında işe alınan 565 kişilik liste içinde yer aldığı öğrenildi. Listede bulunan çalışanların İBB yönetimi tarafından ilgili şirkete verildiği ve şirketin de bu isimleri resmi olarak işe başlattığı ortaya çıktı.

MOLA YERLERİNE BİLE İBB ONAY VERMİŞ
Araçların mola vereceği yerlerin ve tesislerin bile İBB'nin onayı ile belirlendiği ortaya çıktı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun "İBB ile alakası yok" demesine rağmen ihale şartnamesine koyulan madde ile araçların mola yerlerine varana kadar İBB onayından geçtiği görüldü. Ayrıca kiralık araçların ruhsatları, KASKO ve zorunlu trafik poliçeleri ile birlikte 3 yıllığına İBB'ye teslim edildiği ve sınırsın kilometre 7/24 kullanım esasına göre İBB tarafından kullanıldığı belirtildi.

Ayrıca İBB'nin dilenci ve evsizleri toplama araçlarına kamera ve kayıt cihazı şartı koymasına rağmen, cenaze araçlarına kamera ve kayıt cihazı koydurmaması da dikkat çekti.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ
İBB'nin "taşeron firma" olarak suçladığı ihale sonucu İBB'ye araç desteği sağlayan firmadan da açıklama geldi. İBB'nin "sorumluluğumuz yok" iddiası sonrası açıklama yapan firma, "Şirketimize ait olan araç ve bu aracı kullanan şoförler şartname ve sözleşmemiz gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetim, denetim ve kontrolündedir" dedi.

Yaşanan olayın ardından İBB'nin ismini açıkladığı şirket açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Habere konu olan 34 DMM 776 plakalı şirketimize ait olan araç ve bu aracı kullanan şoförler şartname ve sözleşmemiz gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetim, denetim ve kontrolündedir. Kiralık olarak hizmet verdiğimiz araçların ve şoförlerin vardiya saatlerinin planlanması, tüm sevk ve idaresi ile GPS verilerinin takibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yapılmaktadır. Konu yargıya intikal etmiş olup, tarafımızca da süreç yakından takip edilmektedir. Şirketimizin yasal hak ve menfaatleri doğrultusunda bizler de yasal mercilere gecikmeksizin gerekli başvurularımızı yapıp, süreç hakkında değerli kamuoyunu bilgilendireceğimizi saygılarımızla bilgilerinize sunarız."

İBB MECLİSİNDE GÜNDEM İBB ARACIYLA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, İBB'nin şehirler arası cenaze nakil aracında emniyet ekiplerince 144 kilo 550 gram esrar ele geçirilmesi gündeme geldi.

İBB Meclisi ekim ayı toplantısının 1. oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki İBB Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Mecliste söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İBB'ye ait bir cenaze nakil aracının, Diyarbakır'a gittiğini ve dönüş yolunda Adana'da narkotik polisler tarafından durdurulduktan sonra araçta 144 kilogram uyuşturucu yakalandığını söyledi.

Aracın üzerinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracı" yazdığını ifade eden Türkyılmaz, İBB'nin bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aracın taşeron firmaya ait olduğu ve şoförlerin de geçmiş dönemde işe girdiği şeklinde mazeretler olduğunu belirtti.

"İBB HEPİMİZİN, BU KURUMUN İTİBARININ ZARAR GÖRMEMESİNİ ARZU EDİYORUZ"
Bu olayda İBB'nin sorumlu olduğunu vurgulayan Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Bakın bu size örnek olsun, bunu yapan arkadaşlara söylüyorum. Biz bugün şunu yapabilirdik. Bu fotoğrafı alıp önünde 144 kilo esrarın olduğu, narkotik köpeğinin bulunduğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracı yazan aracın fotoğrafı üzerinden 'Pudracı İBB' deseydik hoşunuza gider miydi? 'Meğer İBB finansal kaynak üreteceğiz derken uyuşturucu ticareti yapıyormuş' gibi bir laf etsek olur muydu, olmazdı. Mesela, 'Sayın Kılıçdaroğlu, uyuşturucudan vergi alınması gerekiyor' demişti. Bunlardan alıyor musunuz?' diye soru önergesi verseydik olur muydu, olmazdı değil mi? İBB hepimizin, bu kurumun itibarının zarar görmemesini arzu ediyoruz. Yapılan açıklama da o yönde, münferit, kişisel bir mesele olduğunu söylüyorlar. Böyle olduğuna inanmak istiyoruz. Yoksa meseleyi uzatıp DİAYDER davasında, PKK'lıları gassal olarak aldığınıza dair bilgileri de buna ilave ederek, 'Ne işler çeviriyorsunuz arkadaşlar' demiyoruz. Sizin gibi ucuz siyaset yapmıyoruz."

Türkyılmaz, İBB'nin, taşeron firmaları denetlenmesinde ve takip etmesinde hassasiyet göstermesini istedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN