Son dakika: Başkan Erdoğan'dan TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu'nda asgari ücret açıklaması

Son dakika haberleri... Başkan Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Avrupa'daki enerji krizine dikkat çekeren "Biz tüm hazırlığımızı yaptık. Derdimiz doğalgazı vatandaşımıza daha uyguna nasıl verebiliriz" ifadelerini kullandı. Öte yandan 2023 asgari ücret hakkında da açıklama yapan Erdoğan Aralık ayını işaret edip, "Derdimiz şuan itibarıyla Aralık ayında yapılacak olan yeni değerlendirmelerle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız, yolsuzlukların olmadığı, yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye'yi biz yaparız" dedi. Öte yandan TÜGVA'yı hedef alanlara da tepki gösteren Erdoğan, "Bu gençleri terör örgütlerine, cinsi ve fikri sapkınlıklara heba edemeyenler TÜGVA'ya saldırıyor" şeklinde konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun HDP yakınlığına da dikkat çekerek "Yasin Börü'nün katillerini de Bay Kemal'in yandaşlarını da çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2022, 17:32 Güncelleme 09 Ekim 2022, 19:04
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu’nda asgari ücret açıklaması

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Başkan Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bizim tek derdimiz bu gençliği en ileri uç noktalara o ruh ile yetiştirmek. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta ara bulucu rolünü oynayan ülke hangi ülke. Şimdi düşünüyorlar bu kış nasıl geçecek. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık, milletimize doğal gazını da kömürünü de hazırlamış durumdayız. AK Parti iktidarı zulme rıza göstermez. Zulüm edilmesini asla istemez. Derdimiz şuan itibarıyla Aralık ayında yapılacak olan yeni değerlendirmelerle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız, yolsuzlukların olmadığı, yoksulluğun olmayacağı bir Türkiye'yi biz yaparız.

Sizlere şahsım, bakan arkadaşlarım adına en kalbi duygularla selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum.

Erdoğan, dışarıdaki konuşmasının ardından salon içerisinde de önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kuruluşundan bugüne kadar vakfımızın faaliyetlerinde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bugün TÜGVA 81 ildeki temsilcilikleri ile bünyesinde 41 yurt ile, 300 bini aşkın üyesiyle ülkemizin en büyük gençlik hareketi haline gelmiştir. Vakfımızın burslarıyla, eğitim öğretim çalışmalarıyla, kültür sanat faaliyetleriyle gençlerimizin hayatlarında verdiği faaliyetleri takdirle takip ediyorum. HZ. Mevlana sorar; kişinin değeri nedir? Sonra kendisi cevaplar: Aradığı şeydir. Sizler ilimden sanata kadar her alanda ne aradığınızı bildiğiniz için değerlisiniz. Gençler, aradığımız şey Hz. Adem'den bugüne insanlığın iman ve hikmet ocağında şekillenmiş tüm birikimdir. Aradığımız şey milletimizin Malazgirt'ten bugüne coğrafyamıza ilmik ilmik okuduğu tüm değerlerimizdir.

Artık gerisini sen kıyas et. Bu söze uygun şekilde günlerce konuşsak, bitiremeyeceğimiz asıl meramımı sizlere aktarabildiğime inanıyorum. Türkiye istikbali uğruna cephelerde feda etmişti. Yıllarca birilerinin kirli siyasetinde bu ülkenin nice genci araç olarak kullanıldı. Siyasi parti tabelasına gizlenmiş, bölücü örgütün ele başlarına, sinsi emellerine kurban ettiler. Bunun için sorumluluk üstlendiğimiz her yerde attığımız adımları gençlerimizle planladık, hayata geçirdik.

İktidarlarımız boyunca yaptığımız her faaliyetin odağında gençlerimiz var. Bugün de gençlerimizle birlikte yol yürümeye devam ediyoruz.

Gençler ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Sizin ufkunuz ve hayalleriniz vizyonumuzu genişletiyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz. Gençler şunu unutmayın; biz varız bir de karşımızda düşmanlar var. Varsa eğer birileri, oldukları gibi görecekleri de vardır. Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik olarak kendi iradesini ortaya koyan Türkiye fotoğrafı şekillendikçe yeni durumlarla karşılaşıyoruz. Bu tarihi süreçte yaşadığımız her hadise karşımızdakilerin yüzlerini ortaya koymaya başladı. Özgürlük diyenlerin maskeleri inince faşist suratları belirdi. Hak hukuk diyenlerin maskeleri inince altında zalim suratları patladı.

Medeniyetimizin bize çizdiği sınırlar, onlar gibi olmamıza asla izin vermez. Bu toprakların evlatlarıysak, barbar, zalim, bencil olamayız. Biz kurtuluşu Allah'ın ipine sarılmakta görenler olarak, asırlardır içimize yerleştirilen truva atlarının oyunlarına gelemeyiz. Ecdadımız bu şekilde, 3 kıta, 7 iklimde, barışın adaletin, huzurun bayrağını dalgalandırmıştır.

"BİZİM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KAPTIRACAK EVLADIMIZ YOK"

Maziden atiye kurduğumuz köprünün, her bir rengi değeri bizim için değerlidir. Bu ülkenin 85 milyon insanının he biri 1. sınıf vatandaşıdır. Bizim ne terör örgütlerine, ne de diğer ülkelere kaptıracak tek bir evladımız yoktur. Yasin Börü'nün katilinin nerede olduğunu biliyoruz. Bay Kemal'i de yandaşlarını da biliyoruz bunlara asla prim vermeyeceğiz. Kardeşlerim, nasıl hep birlikte Türkiye isek, nasıl hep birlikte tüm mazlumların ve mağdurların umuduysak, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymaya var mıyız?

Ülkemizi geçtiğimiz 20 yılda nasıl eser ve hizmetlere kavuşturduysak, Türkiye'nin inşasını da sizlerle oluşturacağız. Sultan Ahmet'in dili olsa da konuşsa. Hep öyle konuştuk. Oradaki dikili taşın önünden Ayasofya'nın açılacağı günü konuştuk. Ama rabbim Ayasofya'nın açılışını bize nasip etti.

Bu özgüven içinde her türlü imkanı sağladık. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye her alanda kendinizi gerçekleştirebileceğiniz altyapıyı kurduk. Her konuda insanlarımızın özgürlük alanlarını kısıtlayan yasakları kaldırdık.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İNŞAASINDA EN ÇOK SİZ GENÇLERE GÜVENİYORUZ"
Ben muhafazakar devrimcilerle 2023'ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı'nın inşaasında en çok siz gençlere güveniyoruz. Gençlerimizde bunların hepsini aşacak enerjiyi görüyoruz. Dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen Galileo zindana atılmıştı ama hedefinden vazgeçmemişti. Büyüme hormonu yetersizliği sebebiyle spor yapamayacağı söylenen Messi, mücadele ederek dünyanın en büyük sporcusu olmuştu... Fatih gemilerini karadan yürüterek İstanbul'u fethetmiştir. Dünyaya ve insanlığa büyük hizmetleri olan bu isimlerin hiçbiri de kendilerine dayatılan başaramazsın telkinine kulak vermeyip hedeflerine ulaşmıştır. Sizler den rica şu; hayallerinizden vazgeçmemenizi istiyorum.

Gençlerimizin bu dinamizmlerini sapkın adımları öne çıkartmak isteyenlerin hangi hesaplar peşinde koştuğunu gayet iyi biliyoruz. Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin heyecanı bizi de sarıyor. Ve önümüzdeki yıl sonuna kadar inşallah İstanbul, Ankara, İzmir'de de TEKNOFEST zirvelerini yapacağız.