Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz atışı sonucu yaralanan bir askerimiz şehit oldu

MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 01 Ekim 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen P.Asb.Çvş. Yusuf ATAŞ, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2022, 23:16 Güncelleme 02 Ekim 2022, 00:55
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz atışı sonucu yaralanan bir askerimiz şehit oldu

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz atışı sonucu ağır yaralanan bir askerimizin kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

pence-kilit-operasyonu-bolgesinde-teroristlerin-taciz-atisi-sonucu-yaralanan-bir-askerimiz-sehit-oldu-1664655519808.jfif (960×720)pence-kilit-operasyonu-bolgesinde-teroristlerin-taciz-atisi-sonucu-yaralanan-bir-askerimiz-sehit-oldu-1664655519808.jfif (960×720)

MSB'den yapılan açıklamada; "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 01 Ekim 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen P.Asb.Çvş. Yusuf ATAŞ, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi.



Elazığ Kovancılar ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Yusuf Ataş'ın Bingöl'de yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehidin babası Nejat Ataş'ın Bingöl İl Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olduğu öğrenildi. Ailenin yaşadığı sokak ve ev Türk bayrakları ile donatıldı.



"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan Elazığlı hemşerimiz Pyd. Ast. Yusuf Ataş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

VASİYETİ ORYAYA ÇIKTI
Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın vasiyeti ortaya çıktı.


Yusuf Ataş, vasiyetini anlattığı bir videoda arkadaşlarına şunları söylüyordu: "Benim vasiyetim. Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN