KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak? || 2022 ÖSYM KPSS Alan Bilgisi SONUÇLARI

24 Eylül 2022 tarihinde Sabah Oturumuna katılacak adaylar, saat 10.15’te sınava başlayacak. 24-25 Eylül tarihlerinde yapılacak sınavın ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu? Peki,KPSS alan bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 24 Eylül 2022, 23:30 Güncelleme 24 Eylül 2022, 23:30
KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak? || 2022 ÖSYM KPSS Alan Bilgisi SONUÇLARI

İÇİNDEKİLER

KPSS alan bilgisi sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından 24-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022-KPSS Alan Bilgisi sonuçları ÖSYM takvimine göre 21 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek.

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, KPSS sonuçlarını T.C. kmlik numaraları ve şifrelerini kullanarak; ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden öğrenebilir.ÖSYM üzerinden; alınan puan, doğru veya yanlış cevap sayılarını öğrenebilecekler.

KPSS PUAN HESAPLAMA

Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak. Ardından ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.