Libya'dan keşfedilmemiş petrol açıklaması: Yüzde 40’ında henüz arama faaliyeti yapılmadı

Son dakika haberi! CHP'nin ABD ve enerji baronlarının sözcülüğünü yaptığı Libya-Türkiye Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması'nın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Petrol Bakanı Muhammed Avn, ülkesinde petrol çıkma ihtimali olan bölgelerin yüzde 40’ında henüz arama faaliyeti yapılmadığını söyledi.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2022, 10:25 Güncelleme 20 Eylül 2022, 11:00
Libya’dan keşfedilmemiş petrol açıklaması: Yüzde 40’ında henüz arama faaliyeti yapılmadı

İÇİNDEKİLER

6'lı masanın ortak görüşe varamadığı Libya konusunda Türkiye'nin tezlerindeki haklılığı bir kez daha ortaya çıktı.

YÜZDE 40'INDA HENÜZ ARAMA FAALİYETİ YAPILMADI
Libya Ulusal Birlik Hükümeti Petrol Bakanı Muhammed Avn, ülkesinde petrol çıkma ihtimali olan bölgelerin yüzde 40'ında henüz arama faaliyeti yapılmadığını söyledi.

Arapça yayın yapan Londra Merkezli Şark el-Avsat Gazetesine verdiği mülakatta Avn, Libya'nın kara ve denizlerinde yeni petrol alanlarının bulunması için araştırma ve keşif faaliyetlerinin yapılacağını, buna bağlı olarak yabancı petrol şirketlerinin de Libya'ya dönebileceğini kaydetti.

TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YAPILAN BÖLGELERDE KEŞFEDİLMEMİŞ PETROL
Avn, "Petrol bulunması ihtimali yüksek olan alanların yüzde 40'ında henüz arama ve keşif faaliyeti yapılmadı. Söz konusu bölgelerin içinde, Libya-Türkiye Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması kapsamında Libya'nın payına düşen bölgeler de yer alıyor." ifadelerini kullandı.

6'LI MASADA LİBYA ÇELİŞKİSİ
6'lı masanın ortağı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları devam ederken "Akdeniz'de, herkes gaz arıyor bir tek biz arayamıyoruz" demiş ittifak ortağı CHP ise "Akdeniz'de ne işimiz var?" diyerek Libya tezkeresine hayır oyu vermişti.

İNCE DE "LİBYA'DA NE İŞİMİZ VAR" DİYENLERLE YOLUMUZ AYIRIYORUM DİYEREK İSTİFA ETMİŞTİ
Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce CHP'den istifa ederken "'Libya'da ne işimiz var' diyenlerle yolumu ayırıyorum" şeklindeki açıklamada bulunmuştu.

CHP'NİN LİBYA TUTARSIZLIĞI | VİDEO İZLE


CHP'NİN LİBYA TUTARSIZLIĞI
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Libya'da ne işimiz var?' demiş, Türk gemileri bölgedeyken "Doğu Akdeniz'de neden yokuz?" açıklamasını yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN