Mersin Gülnar'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale için ekipler harekete geçti

Son dakika haberleri... Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'ndeki orman yangınına 5 uçak, 3 helikopter ve 300 işçi ile müdahale edilirken, bölgeye yakın 30 ev ise tedbir amaçlı boşaltıldı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalesiyle yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Mersin Valisi Pehlivan can kaybı var mı sorusuna "Can kaybımız yok 110 hane tahliye edildi" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2022, 08:51 Güncelleme 07 Eylül 2022, 16:03
Mersin Gülnar’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale için ekipler harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Yangın, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Karadere mevkiinde ormanlık alanda çıktı. Sabahın erken saatlerinde henüz neden çıktığı belli olmayan yangın rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü.

30 EV TEDBİR AMAÇI BOŞALTILDI
Orman yangınına 5 uçak, 3 helikopter ve 300 işçi ile müdahale edilirken, bölgeye yakın 30 ev ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

Havadan ve karadan ekiplerin müdahalesiyle yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Bölgeye ulaşan ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ederken, vatandaşlar da destek olmaya başladı.

Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız da bölgeye gelerek müdahale çalışmalarını takip etmeye başladı. Yangının, rüzgarın etkisi ile daha fazla büyümesi ihtimaline karşı en yakın bazı yerleşim yerleri de boşaltıldı.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

CAN KAYBI VAR MI?

Mersin Valisi Pehlivan can kaybı var mı sorusuna "Can kaybımız yok 110 hane tahliye edildi" açıklamasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN