Adnan Oktar davası sil baştan! Suç örgütü lideri cezadan yırtmak için palavralara sarıldı

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik hükmün istinaf mahkemesi tarafından usülden bozulmasının ardından, 72'si tutuklu 215 sanık hakkında yapılacak yargılamanın ilk duruşması bugün başladı. Çocuğun istismarı, FETÖ'ye destek, cinsel istismar, şantaj, tehdit gibi suçlardan yargılanan suç örgütü lideri istinafın bozma kararına karşı söz aldı. Davayı kumpas olarak niteleyen Oktar, sözde milliyetçi ve devlet destekçisi olduğunu öne sürerek alacağı cezadan paçasını kurtarmaya kalktı.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2022, 15:40 Güncelleme 06 Eylül 2022, 17:30
Adnan Oktar davası sil baştan! Suç örgütü lideri cezadan yırtmak için palavralara sarıldı

İÇİNDEKİLER

Yeniden görülen Adnan Oktar suç örgütü davasında örgüt lideri, cezadan yırtabilmek için ifadesinde palavralara başvurdu. Şantaj, tehdit, çocuğun istismarı suçlardan yargılanan Oktar, sözde milliyetçi ve devlet destekçisi olduğunu söyleyecek kadar zıvanadan çıktı.

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında Oktar'ın da bulunduğu örgüt yöneticisi 14 sanığın yargılandığı davada hüküm 11 Ocak 2021'de açıklandı.

Adnan Oktar'ın evine yapılan baskında kaçtığı anlar | Video

OKTAR'A 1075 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme, örgüt ele başı olduğu iddia edilen sanık Adnan Oktar'a, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'siyasal veya askeri casuslu', 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme', '7 kez "çocuğun nitelikli cinsel istismarı', '27 kez "nitelikli cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eziyet', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi' ve 'tehdit' suçlarından toplamda 1075 yıl 3 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

KARAR USUL YÖNÜNDEN BOZULDU
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından incelenen karar usul yönünden bozularak yargılamanın yeniden yapılması için yerel mahkemeye gönderilmişti. Bozma kararının ardından ilk duruşma bugün İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından Marmara Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonunda görüldü.

Duruşmada Adnan Oktar ile bir kısım tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Çok sayıda izleyici de duruşmaya katıldı.

HAK ADALET YERİNİ BULDU
Mahkeme başkanı bozma kararına karşı ifadelerinin dinlenilmesi için her sanığa ayrı ayrı 5'er dakika süre verildiğini söyledi.

Adnan Oktar, "Hak, adalet yerini buldu. Yıllardır uğraşılan kumpas tam bir rezalet oldu. Bu durumdan çok memnunum. İstinafa teşekkür ediyorum, korkmadılar, çekinmediler. Cesur hakimler varmış. Ufak tefek yanlış gördüğüm hususlar var. Onlarda da hayır olduğu düşüncesindeyim. Türk milliyetçisiyim. Vatanımın, devletimin, milletimin her zaman hizmetinde oldum. Devletimiz bu oyunları daha önce bozmuştu şimdi de bozdu. Korkmayan yiğit hakimlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Duruşma sanıkların bozma kararına beyanları ile devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN