Son dakika! MİT'ten Kuzey Irak'ta nokta operasyon: 4 büyükbaş öldürüldü

Son dakika haberler... Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Mahmur'da PKK'nın hücre evine ve Sincar'da PKK'ya ait araca yönelik nokta operasyonlar gerçekleştirildi. SİHA'lar vasıtasıyla gerçekleştirilen ilk operasyonda, Sincar'da vurulan kamyonetin içerisinde terör örgütünde önemli görevler alan 4 terörist öldürüldü. Mahmur'da ise hücre evine yönelik operasyonda da çok sayıda teröristin öldüğü belirtildi.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2022, 15:03 Güncelleme 30 Ağustos 2022, 17:21
Son dakika! MİT’ten Kuzey Irak’ta nokta operasyon: 4 büyükbaş öldürüldü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberler... Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Mahmur'da PKK'nın hücre evine ve Sincar'da PKK'ya ait araca yönelik operasyonlarda 4 terörist öldürüldü.

MİT'ten Irak'ın kuzeyine nokta operasyonlar | Video

4 BÜYÜKBAŞ SİNCAR'DA ÖLDÜRÜLDÜ
Milli İstihbarat Teşkilatı, SİHA'larla bir yandan Suriye bir yandan da Kuzey Irak'ta destan yazmaya devam ediyor. MİT dün iki ayrı bölgeye nokta operasyon gerçekleştirdi.

İlk operasyon Mardin'in Nusaybin ilçesinin 90 kilometre güneyinde bulunan oldukça stratejik bir nokta olarak belirlenen ve terör örgütünün Irak'tan Suriye'ye açılan kapısı olarak bilinen Sincar'da gerçekleştirildi.

Terör örgütü üyelerini taşıyan kamyonet hedef aldını. MİT'e ait SİHA'larla nokta atışıyla vurulan araçta 4 terörist öldürüldü.

Yerel kaynaklardan da gelen bilgilerle adım adım takip edilen kamyonet, yerleşim birimlerini terk etttikten sonra nokta atışıyla vuruldu. İçinde terör örgütünün çok önemli dört ismi bulunuyordu.

MAHMUR'DA HÜCRE EVİ VURULDU
Bir diğer operasyon Mahmur kampında gerçekleşti. Mahmur kampı PKK'nın kuluçka yuvası olarak biliniyor. Burada da SİHA'lar nokta atışla PKK'nın hücre evini vurdu. Bu noktada çok sayıda terörist öldürülmüştü. Sayı net olarak henüz belirtmezken, terör örgütünün zayiatının ağır olduğu belirtiliyor.

Mahmur Kampı, daha önce de SİHA'larla vurulmuştu ve çok sayıda terörist öldürülmüştü. Bu teröristler arasında PKK-HPG'nin Mahmur-Kerkük-Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan ile KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu 'Salih Cizre' kod adlı Hasan Adır da bulunuyordu. Örgütün nokta operasyonlarla psikolojik olarak çökme noktasına gelmiş durumda.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN