Son dakika: İstanbul'da zehir tacirlerine büyük darbe! 2 ton 91 kg ağırlığında, 12,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Son dakika haberi... İYİ Part, Genel Başkanı Meral Akşener'in uyuşturuu ile verilen mücadeleyi gölgeleyen mesnetsiz iddialarının aksine zehir tacirlerine büyük bir darbe daha vuruldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İstanbul Ambarlı Limanı'na gelen ve transit olarak yurt dışına gidecek olan konteynerde 12,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2022, 20:48 Güncelleme 28 Ağustos 2022, 06:05
Son dakika: İstanbul’da zehir tacirlerine büyük darbe! 2 ton 91 kg ağırlığında, 12,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi

İÇİNDEKİLER

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı bir uyuşturucu operasyonuna imza attığını duyurdu.

Bakan Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Ambarlı Limanı'nda 2 ton 91 kilogram ağırlığında, 12,3 milyon adet captagon hap ele geçirildiğini açıkladı.



Ele geçirilen miktarın bugüne kadar Türkiye'de yakalanan en yüksek captagon miktarı olduğunu vurgulayan Bakan Muş, kaçakçılığın organizatörü olduğu düşünülen yabancı uyruklu şüphelinin de havalimanında yakalandığı belirtti.


Operasyondan bir kare




KAPTAGONU İYİ BİLİRDİN AKŞENER
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ile mücadele ile ilgili algı dolu mesnetsiz iddialarda bulunmuştu.

Akşener uyuşturucu ile verilen mücadeleyi görmezden gelerek ,"Uyuşturucu diye bir meselenin, benim gezdiğim yerlerde de İstanbul'da da ne kadar önemli olduğunu gördük. 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir ve bu ülkenin içine giriyor demektir ve bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir. Her yerde annelerin şikâyeti uyuşturucu, demek ki bir yerlerde bir bozukluk var. Bunun düzeltilmesi gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Meral Akşener'e sert tepki geldi.

Uyuşturucuda tarihin en güçlü sonuçlarını aldıklarını belirten Bakan Soylu, "Oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor. Ha unutmadan, Stajyer Bakanlığın döneminde kaptagonu iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN