Türkiye ve ABD arasında kritik temas! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Austin ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede F-16 tedariki ve bölgesel meseleler ele alındı.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2022, 20:49 Güncelleme 23 Ağustos 2022, 21:15
Türkiye ve ABD arasında kritik temas! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Austin ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, NATO, ikili ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Akar ve Austin, Ukrayna'daki gelişmeler, terörle mücadele, F-16 tedariki başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.



MSB HEYETİ F-16 GÖRÜŞMELERİ İÇİN ABD'YE GİTMİŞTİ
Milli Savunma Bakanlığı teknik heyeti, F-16 tedariki ve modernizasyonunun en kısa sürede gerçekleştirilmesi maksadıyla, yapılan davet üzerine geçtiğimiz hafta ABD'ye gitmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD'den F-16 tedariki ve modernizasyonu kapsamında Türkiye'de üç toplantı yapıldığını hatırlattı.



MSB sosyal medya hesabından, F-16 görüşmeleri için teknik heyetin ABD'ye gittiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ABD'den F-16 tedariki ve modernizasyonu kapsamında; Aralık-2021, Şubat, Mart-2022 aylarında olmak üzere Türkiye'de üç toplantı icra edilmiştir. F-16 tedariki ve modernizasyonunun en kısa sürede gerçekleştirilmesi maksadıyla ABD tarafından yapılan davet üzerine Milli Savunma Bakanlığı teknik heyeti görüşmeler yapmak üzere ABD'ye gitmiştir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN