Başkan Erdoğan13’üncü Büyükelçiler Konferansı’nda kritik açıklamalarda bulundu

Başkan Erdoğan, dün 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’na katıldı. Suriye’nin kuzeyine düzenlenecek yeni harekata vurgu yaptı. NATO’ya ise “Finlandiya ve İsveç’le ilgili net ve kararlı tutumumuzu koruyoruz” mesajı yolladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2022 Güncelleme 09 Ağustos 2022, 06:59
Başkan Erdoğan13’üncü Büyükelçiler Konferansı’nda kritik açıklamalarda bulundu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 13'üncü Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Konuşmasında şu mesajları paylaştı:
İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa'nın bizim kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça ifade ediyoruz. İsrail'in saldırıları karşısında net bir duruş sergiledik, kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır.
Katil sürülerini bölgeden atana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını
inşallah yakında birleştireceğiz.
Tavrımızı son NATO zirvesinde bir kez daha ortaya koyduk. PKK'lıların sokaklarında cirit attığı devletlerin üyelikleri NATO'nun temsil ettiği değerlere zarar verecektir. Finlandiya ve İsveç'le ilgili net ve kararlı tutumumuzu koruyoruz. Sözler yerine getirilmeden Türkiye bu iki ülkenin üyeliğine onay vermeyecektir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN