İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin 6'lı masaya yönelttiği 20 sorudan köşe bucak kaçan CHP medyası şimdi lince başladı

CHP’deki HDP seviciliğinden rahatsız olduğu için zehir zemberek bir mektupla istifasını açıklayan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, son günlerde 6’lı masayı zora sokacak açıklamalarda bulunuyor. 6’lı masaya 20 soru yönelten ancak henüz cevabını alamayan Çelebi, son paylaşımlarında yine HDP’ye olan tavrını net bir şekilde gösterdi. Çelebi, “PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!" ifadelerini kullandı. Öte yandan Mehmet Ali Çelebi'nin 6'lı masaya yönelttiği 20 soruyu görmezden gelen CHP yandaşı medyanın iş lince gelince ilk sıralarda yer alması dikkatlerden kaçmadı. Basın özgürlüğünden bahseden CHP medyası, 6'lı masaya sorular soruları gündemine alamadı.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2022, 12:09 Güncelleme 08 Ağustos 2022, 11:31
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin 6’lı masaya yönelttiği 20 sorudan köşe bucak kaçan CHP medyası şimdi lince başladı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'ne geçmiş, bir süre sonra bu partiden de istifa ederek Bağımsız İzmir Milletvekili olmuştu. Çelebi, 2 Temmuz 2022'de ise sosyal medya hesabından altılı masaya yönelik 20 soru sıralamış ve Cumhur İttifakı'nın Millet İttifakı'ndan daha güvenilir olduğunu belirtmişti.

"SİYASETİ BIRAKSAM DA 6+1 DEĞİL CUMHUR İTTİFAKI DERİM!"
Gündeme bomba gibi düşen 20 sorudan sonra Çelebi, sosyal medya hesabından açıklamalarını sürdürmeye devam ediyor. Çelebi, yeni açıklamasında "Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!" ifadelerini kullandı.

"PKK SEVERLERİN HOŞGÖRÜLDÜĞÜ DENKLEMDE İŞİM OLMAZ"
Çelebi sosyal medya hesabından şu cümleleri kullandı: "Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu. 40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!"

"BABACANLARA KARŞI MÜCADELEM KESİNTİSİZ SÜRECEKTİR"
Çelebi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan hakkında açıklamalar yaparak, "Ali Tatar, Cem Çakmak, Murat Özenalp ve tüm kumpas şehitlerimizin dün sesiydim, yarın da olacağım. KHK'lar üzerinden FETÖ'ye alan açmak isteyenlere, 'Kumpas davaları yeniden açacağım' diyen Babacanlara karşı mücadelem kesintisiz sürecektir" ifadelerini kullandı.

" 'MİLLİ BİRLİK' ŞARTTIR. BUNA HER TÜRLÜ KATKIYI SUNARIM"
Çelebi, terör örgütleri PKK- FETÖ ile kararlı mücadelenin şart olduğunun altını çizerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşından sonraki en ciddi ve çok cepheli egemenlik mücadelesini vermektedir. -PKK-FETÖ ile kararlı mücadele şarttır. -Terör devletine müsaade edilemez, Mavivatanda oldu bitti yapılamaz. 'Milli birlik' şarttır. Buna her türlü katkıyı sunarım" diye yazdı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN DİRENMESE HEPİMİZ KATLEDİLMİŞTİK!"
Sözlerini sosyal medyadan sürdüren Çelebi, FETÖ'nün darbe girişimine Başkan Recep Tayyip Erdoğan direnmeseydi çoğu kişinin katledileceğinin belirterek, "Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'da direnmese ben dâhil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye'nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik" dedi.

ALTILI MASAYA SORDUĞU 20 SORUYU YENİDEN PAYLAŞTI
Çelebi, 2 Temmuz 2022'de sosyal medya hesabından altılı masaya yönelik sorduğu 20 sorunun cevap bulmadığını sosyal medyadan ifade ederek, "6'lı masanın aylardır cevaplayamadığı 20 soru! Takım tutma değil ilke tutma zamanıdır. Aslolan devlettir, millettir!" ifadelerini kullandı. Ve altılı masaya sorduğu soruları yeniden paylaştı. Millet İttifakı'na şu soruları yöneltmişti:

1-6 parti "Atatürk" ve "Türk Milleti" olmayan bir mutabakat metni imzaladınız.

2-Mutabakat metninde "1921 Anayasası kapsayıcı diğer anayasalar dar kalıp" dediniz. Ne demek istiyorsunuz? Kurucu felsefeye neden karşı çıkıyorsunuz? Kimin federasyon özlemlerini benimsiyorsunuz?

3-PKK/PYD-FETÖ terör örgütleriyle kararlı mücadele neden mutabakat metninde yer almamıştır?

4-Anayasa ilk 4 maddeyi değiştirecek misiniz?

5-"Ulus, üniter, laik devlete bağlıyız", "Hepimiz Türk milletine mensubuz" diyebiliyor musunuz?

6-Eşit yurttaşlık adı altında etnik yurttaşlık tanımını Anayasaya sokacak mısınız?

7-Resmi ve eğitim dili olarak Türkçe haricinde bir dil kabul edecek misiniz? Anadilde eğitimi savunan ortaklarınızla hemfikir misiniz?

8-İktidarınızda tezkerelere hayır verip Mehmetçiği Libya'dan, Suriye'den, Irak'tan çekecek misiniz? Operasyonları durduracak mısınız? Terör devletine müsaade edecek misiniz?

9-Sığınmacıların ülkelerine gitmelerinde hepiniz kararlı mısınız?

10-Yerel yönetimlere özerklik verecek misiniz?

11-Ekonomi yönetiminde (Eğitimde, sağlıkta, tarımda, savunma sanayisinde) kamucu olacak mısınız?

12-Çocuklarımızın geleceği Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerimizden vazgeçerek misiniz? "Mavi Vatan yayılmacılık" diyen vekile neden tepki göstermediniz?

13-S-400'leri ne yapacaksınız? Gönderecekseniz yerine neyle hava savunması yapacaksınız?

14-Savunma sanayi projelerinin devamı konusunda görüş birliğiniz var mı? SİHA'lardan rahatsız olan vekile neden tepki göstermediniz?

15-Ortak Cumhurbaşkanı adayı denkleminde Türk milletine soykırımcı, Atatürk'e katliamcı diyen PKK/PYD'yi terör örgütü görmeyen, bebek katili Öcalan için ışığımız diyen HDP olacak mıdır? HDP yönetimine bakanlık verecek misiniz?

16-Beraat edilmiş kumpas davaları yeniden kurgulayan Sn. Babacan'a neden ortak tepkiyi vermediniz?

17-Terörle mücadele yasası değişikliğinin kapsamı ve amacı nedir?

18- Cumhurbaşkanı'nı halk mı seçmelidir yoksa vekiller mi? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de u konuya bakışınız ne olacaktır?

19-Türkiye'yi 6 lider beraber yöneteceğiz diyorsunuz. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanına 6 lider talimat mı verecektir? Yapacağınız protokol Anayasa'dan üstün mü tutulacaktır?

20-Birçok konuda farklı düşünen 6'lı yapının istikrarsızlığa yol açıp halkın refahını olumsuz ekileceğini düşünüyor musunuz?

CHP MEDYASI KÖŞE BUCAK KAÇIYOR!
Mehmet Ali Çelebi her fırsatta 6'lı masaya 20 soruyu yöneltirken CHP yandaşı medyanın söz konusu soruları görmezden gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Basın özgürlüğünden bahseden CHP medyası, 6'lı masaya sorular soruları gündemine alamadı. Diken, DuvaR, T24 gibi siteler Mehmet Ali Çelebi'nin 20 sorusunu bir kez bile haber yapmazken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Çelebi'ye tepkisini manşetlerine taşıdılar.