İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ'de işçilere sendika baskısı

Göreve gelmeden önce İBB çalışanlarına dahi birçok söz veren CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçildikten hemen sonra işçi kıyımıyla uzun süre gündemden düşmemişti. Belediye içerisindeki işçi sorunları yeniden baş göstermeye başladı. Gelen son dakika haberine göre, HAK-İŞ Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk, İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ'de işçilere sendikal baskı yapıldığını öne sürdü.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2022, 15:54 Güncelleme 02 Ağustos 2022, 16:26
İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ’de işçilere sendika baskısı

İÇİNDEKİLER

Bakırköy'deki Boğaziçi Yönetim AŞ'nin önünde basın açıklamasında bulunan İluk, İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ'de HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş olarak yeni dönem örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Boğaziçi Yönetim AŞ, İstanbul Güvenlik AŞ ve Ağaç AŞ'de Hizmet-İş Sendikasının örgütlülüğünün yüzde 60'ın üzerinde olduğunu ifade eden İluk, yeni dönemde de yetkinin Hizmet-İş Sendikasında olacağını belirterek, "Ancak iş kolunda faaliyet gösteren bazı malum sendikalar, üyelerimizin iradelerini hiçe sayarak, işverenden almış oldukları destekle işverenin adını kullanarak, bulundukları makamın yetkiyle insanların üzerinde baskılar oluşturarak etkilemeye ve kandırmaya çalışıyorlar." dedi.

İluk, "Buna rağmen bazı sözde sendikalar, amir, yönetici, müdür ve şeflerin isimlerini kullanarak işçiye rağmen örgütlenmeye çalışmaktadır. Bu düpedüz işçilerin demokratik, özgür iradesini hiçe sayma, hakkını gaspa yöneliktir. Yalanlarla örgütlenmeye çalışan sözde sendikaları şiddetle kınıyoruz. Emekçilerin birlik ve beraberliğini bölmeye çalışan sözde sendikalar, iş barışını ve huzurunu bozmaktadır." ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Yönetim AŞ yetkililerine seslenen Mustafa İluk, özgür, anayasal ve demokratik hakkın, işçilerin kendi tercihlerine bırakılmasını talep etti.

5 KİŞİYE SUÇ DUYURUSU
Uzun yıllar İBB'de örgütlü ve onurlu bir şekilde mücadelesini devam ettiren Hizmet-İş'in, emekçilerin yanında olduğunu belirten İluk, işçileri arayıp zorla başka bir sendikaya üye yapmaya çalışan 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.