CHP'nin ikiyüzlülüğü Meclis'i toplantıya çağırıp 120 vekil şehir dışına çıkacak! Aynı uçağa binecek olmaları CHP medyasını korkuttu

Cumhuriyet Halk Partisi, bugün Meclis'i sağlık çalışanları için olağanüstü toplantıya çağırdı. Görüşmelerin birkaç gün sürmesi beklenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 120 milletvekiliyle birlikte yarın Erzurum'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek. CHP'nin kendi ittifak ortaklarıyla bile görüşmeden TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıp vekillerin ertesi gün şehir dışına çıkacak olması ikiyüzlülükleri ortaya koyarken CHP medyası da 120 milletvekilinin aynı uçağa binmesini 'yanlış' olarak değerlendirip haberleştirdi.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2022, 13:16 Güncelleme 01 Ağustos 2022, 16:20
CHP’nin ikiyüzlülüğü Meclis’i toplantıya çağırıp 120 vekil şehir dışına çıkacak! Aynı uçağa binecek olmaları CHP medyasını korkuttu

İÇİNDEKİLER

CHP, 120 imzayla TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasını istemişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da başvuru uyarınca Genel Kurulu 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Ancak, bugün yaşanan gelişme CHP'nin ikiyüzlülüğünü ve CHP medyasında yaşanan komik haberleri gözler önüne serdi.

TOPLANTIYA ÇAĞIRIP ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAKLAR
CHP, Meclis'i sağlık çalışanlarının hakları için olağanüstü toplantıya çağırıp yarın günübirlik şehir dışına çıkacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın 120 milletvekiliyle birlikte grup toplantısını Erzurum'da yapmak ve Erzurum'da halk ile esnaf ziyareti yapmak için günübirlik Erzurum seyahati yapacak.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA BİLE İNANMIYORLAR
Sağlık çalışanları için yapılan olağanüstü toplantının başlayabilmesi için Meclis Genel Kurulu'nda 200 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor. CHP'nin şu anda halihazırda 134 milletvekili var, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'nin ise 37 milletvekili var. CHP, her ne kadar olağanüstü toplantı çağrısını İYİ Parti'ye sormadan alsa bile iki parti Meclis'te oldukları halde 171 milletvekili yapıyor. Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'nin ise 56 vekili var. HDP'yle toplantı için yeter sayısı bulunabiliyor. Ancak HDP de bu olağanüstü toplantıya katılmayacağını açıklamıştı.

MECLİS TOPLANAMADI
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, CHP'nin talebi üzerine, olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulu'nda toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili sayısına ulaşılamadı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında, CHP'nin sağlıkta şiddet konularına yönelik genel görüşme talebi üzerine toplandı. Salonda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın aralarında olduğu 159 milletvekili hazır bulundu. CHP'den 100, İYİ Parti'den 32 milletvekili katılım gösterdi. AK Parti, MHP ve HDP milletvekilleri, Genel Kurul'da bulunmadı. Meclis yoklamasında gerekli çoğunluğun sağlanması ihtimaline karşı az sayıda AK Parti milletvekili kulis ve bahçede bekledi. Yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı 200 milletvekiline ulaşılamadığı için Meclis Başkan Vekili Süreyya Bilgiç, oturumu kapattı.

ÇAĞRI DÜŞTÜ
Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, Bilgiç, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Böylece olağanüstü toplantı çağrısı düşmüş oldu.

HDP İLE KRİZ ÇIKMIŞTI
CHP'nin talebine HDP'den sert ifadelerle olumsuz yanıt geldi.

HDP'Lİ BEŞTAŞ AÇIKLAMA YAPTI
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulunun 1 Ağustos'taki olağanüstü toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

Beştaş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin, sağlıkta şiddetin önlenmesiyle ilgili genel görüşme açılması ve hazırladıkları kanun teklifinin görüşülmesi için TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılması talebinde bulunduğunu anımsattı.

HDP'nin sağlıkta şiddet konusunda tutumunun bugüne kadar sağlık emekçilerinden yana olduğunu, bu konuda çeşitli zaman dilimlerinde soru önergesi, araştırma önergesi ve kanun teklifleri verdiklerini belirten Beştaş, şunları kaydetti: "Özellikle Türk Tabipleri Birliğine yönelik saldırılar kabul edilemez boyutlara varmıştır. Buna ilişkin tüm sağlıkçılarla dayanışmamız değişmeyecektir. CHP, sağlıkta şiddet konusunda bir yasa teklifi hazırladı ve Meclise sundu. CHP bu konuda hiçbir şekilde HDP ile bir iletişime geçmiş değil. 12 madde olarak düzenlenen bu yasa teklifinde neler var? Bu konu üzerinde bir tartışma teşebbüsü olmadı."

Daha önce kabul edilen yasa teklifine HDP olarak destek verdiklerini söyleyen Beştaş, "Tüm partilere çağrımız; hiçbir tereddüde yer yoktur ve mutlaka adım atılmalıdır. Bir ortak kanun teklifinde uzlaşmalıyız ve bu biraz da siyaset dışı bir mesele olarak TBMM'de yasalaşmalıdır." dedi.

"CHP NEZAKETSİZLİK YAPTI KATILMAYACAĞIZ"
Beştaş, CHP'nin söz konusu yasa teklifi konusunda siyasi nezaket kurallarına uygun davranmadığı görüşünde olduklarını ifade ederek, "En azından o gün bizim gelip gelemeyeceğimizi, hazır olup olmadığımızı, bu konudaki önerimizi sormamasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. 1 Ağustos'taki toplantıda olamayacağız, orada bulunmayacağız." diye konuştu.

AK PARTİ'DEN CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISINA YANIT
Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: "CHP çözüm amaçlı mı yoksa şov amaçlı mı çağrı yaptı? Bu ülke yerli otomobil yapmak istediğinde yapamaz diyenler, ürettiğimizde satamaz diyenlerin psikolojisine bakınca bu bize bir patolojiyi gösteriyor.

Bugün iktidar olmak için 6'lı masada bir araya geliyorsunuz, siz bunu bile beceremiyorsunuz. Birileri yalandan, iftiradan medet umarak siyaset yapacaklarını sanıyorsa Anadolu'nun irfanına çarparlar ve yok olurlar arkadaşlar.

Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız bünyesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çalışma yapıyorlar. Pazartesi günü olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız. Bizim sorunlara yönelik yürüttüğümüz çalışmaların istismar ve şov malzemesi haline dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz.

Bu çağrı kimseye danışılmadan yapılmıştır. Kendi ittifak ortaklarına bile danışmamışlar."

CHP MEDYASININ DERDİ: 120 MİLLETVEKİLİNİN AYNI UÇAĞA BİNMESİ
Bununla birlikte, CHP medyasının derdi ise 120 milletvekilinin aynı uçağa binecek olması. Sözcü'den Saygı Öztürk, haberinde 120 milletvekilinin aynı uçağa binecek olmasının bir sıkıntı yarattığını uçağın düşmesi ihtimaline karşı bir tehlike doğacak olmasına dikkat çekildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN