Tanju Özcan'dan partisine tepki: Davetle gelenlerden değilim

Partisi CHP tarafından 'kesin ihraç talebiyle' Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, savunmasını verdi. Savunmasının ardından açıklamalarda bulunan Özcan, diğer CHP'li belediye başkanlarını hedef alarak, "Partiye 'gel seni belediye başkanı yapalım' diye davetle gelenlerden değilim" diyerek eleştirilerde bulundu.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2022, 12:40 Güncelleme 25 Temmuz 2022, 14:06
Tanju Özcan’dan partisine tepki: Davetle gelenlerden değilim

İÇİNDEKİLER

Irkçı ve provokatif söylemleriyle kamuoyunun tepkisini çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a, partisi de kayıtsız kalamamış soruştruma sürecini başlatmıştı. Özcan, "parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları" nedeniyle 13 Haziran günü Merkez Yönetim Kurulunun oy birliğiyle aldığı kararla, kesin ihraç talebiyle YDK'ye sevk edilmişti.

Özcan kesin ihraç istemiyle sevk edildiği Yüksek Disiplin Kurulu'na sözlü savunmada bulundu.

"DAVETLE GELENLERDEN DEĞİLİM"
Daha önce yazılı savunmasını veren Özcan, bugün toplanan YDK'de ise sözlü savunmada bulundu. Genel Merkez'den ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Özcan, daha önce yazılı savunma verdiği YDK'ye bugün de sözlü savunma yaptığını söyledi.

YDK'nin adil bir karar vereceğine inandığını belirten Özcan, "İçerde de ifade ettim, ben 22 yaşında bu partiye davet üzerine değil kendi iradem ile 'ülkeme, partime ne katabilirim' diye katılanlardanım. Partiye 'gel seni milletvekili, belediye başkanı yapalım' denilerek, davetle gelenlerden değilim." dedi.

BEN BU PARTİNİN ÖZ EVLADIYIM
CHP'ye bir makam, mevki sahibi olmak için de gelmediğini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:
Partide gençlik kolu, ilçe, il başkanlığı, belediye meclis üyeliği, PM üyeliği, milletvekilliği son olarak da belediye başkanlığı yapan biriyim. Ben bu partinin öz evladıyım.

HAKLARIMI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİM
Beni sonradan gelenlerle karıştırmayacaklarını düşünüyorum. Bugün, 'hiç ceza verilmemesine yer olmadığına' karar verilmesini talep ettim. Ama bir ceza verilirse, ihraç kararı verilirse de yasal haklarımı mahkemede aramaya devam edeceğim.

SÖYLEMLERİMDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK
Verilecek karar ne olursa olsun, ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim, CHP'nin 6 okuna, ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim, bu tavrımda en ufak bir değişiklik olmayacak. Başta geçici sığınmacılar konusu olmak üzere, temel konulardaki düşüncelerimde ve söylemlerimde herhangi bir değişiklik olmayacak.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPAN BİRİYİM
YDK sürecinin kadınlarla ilgili sözlerinden dolayı mı alındığının sorulması üzerine Özcan, Bolu Belediyesinin çoğu çalışanını kadınların oluşturduğunu belirterek, "Ben hayatım boyunca cinsiyetçi söylem kullanan biri olmadım. Kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapan biriyim." ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYESİNE ÇİRKİN SÖZLER
Tanju Özcan'ın 16 Mayıs'taki belediye meclisi toplantısında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevki kararlaştırıldı.

Özcan'ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar'a yönelik, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri kamuoyunda tepki çekmişti.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİLER
CHP, gerekçenin bu olduğunu öne sürse de, ihraç isteminin gerisindeki asıl nedenin Tanju Özcan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirileri olduğu belirtilmişti.

Özcan, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Adayı olma cesareti gösterememe konusunda iğnelerken, kendisine yol verilmesi halinde Cumhurbaşkanı Adayı olmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

CHP, daha önce Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın tepki çeken bir çok davranışına sessiz kalmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN