CHP'nin 'aç aç' zihniyeti! Halil Posbıyık'tan Gülşen'e akılalmaz sözler: Kapalı görmeye alışık değiliz

Şarkıcı Gülşen'in sahnede siyah göbek dekolteli kıyafetle çıktığını gören CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık skandal bir açıklamaya imza attı. Posbıyık, "Hoşuma gitmedi. Gülşen'imizi böyle kapalı görmeye alışık değiliz" dedi. Posbıyık'ın açıklamaları CHP'nin kadınlara yönelik zihniyetini de ele verirken, "bu söylem kadınları obje olarak gören ve aşağılayan bir dil" tepkileri geldi. Bu arada son dönemde taciz ve tecavüz vakalarının sık sık yaşandığı CHP'nin kadınlara bakışını ortaya koyan son skandal sosyal medyada da gündem oldu.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2022, 12:02 Güncelleme 23 Temmuz 2022, 15:26
CHP’nin ’aç aç’ zihniyeti! Halil Posbıyık’tan Gülşen’e akılalmaz sözler: Kapalı görmeye alışık değiliz

İÇİNDEKİLER

Sahnede giydiği kıyafetlerle son dönemde adından çokça eöz ettiren şarkıcı Gülşen, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde "22. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında konser verdi.

CHP'Lİ POSBIYIK'TAN SKANDAL AÇIKLAMA
Gülşen'in sahneye siyah göbek dekolteli kıyafetle çıktığını gören CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık sahnede skandal bir açıklamaya imza attı.

Posbıyık, "Kıskananlar çatlasın. Ancak hoşuma gitmedi. Gülşen'imizi böyle kapalı görmeye alışık değiliz" dedi.

Posbıyık'ın sözlerine şarkıcı Gülşen gülerek karşılık verdi.

CHP'NİN AÇ AÇ ZİHNİYETİ
Posbıyık'ın sözleri espri olarak görülse de, 28 Şubat sürecindeki baskıcı duruşu, parti içindeki taciz ve tecavüz skandalları ile kirli bir geçmişe sahip olan CHP'nin, kadınlara yönelik zihniyeti de bir kez daha kendini belli etti. Bugün Gülşen'in giydiği kıyafetin dekoltelerini az bulup eleştiren Posbıyık'ın partisi 28 Şubat döneminde başörtüsüne karşı topyekün bir mücadeleye girişmişti.

LAİKLİK ELDEN GİDİYOR KAFASI
Üniversitelerde kurulan ikna odalarında başörtüsü takan Müslüman kız öğrenciler baskılarla inançlarından uzaklaştırılmaya çalışılıyordu. Posbıyık'ın sözleri, yıllar geçse de CHP zihniyetinin laikliği kıyafet üzerinden tanımlama anlayışının değişmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

CHP KADINLARI AŞAĞILIYOR
Posbıyık'ın açıklamaları sosyal medyada tepki çekti. Posbıyık'ın açıklamalarının CHP'nin kadınlara verdiği değeri gösterdiği ifade edilirken, parti içindeki taciz ve tecavüz vakaları da bir kez daha hatırlatıldı.

BAŞÖRTÜSÜNE ÇAPUT DİYEN PARTİ DE CHP'YDİ
Öte yandan 28 Şubat döneminde hamile olan Nuray Canan Songür doktor kontrolüne gitmek için durakta beklerken başörtüsü protestocusu sanılarak gözaltına alınmıştı. Polislerce darp edilen ve bu yüzden karnındaki ikizlerden birini kaybeden Songür, yaşadığı zulmü anlattı. 'Size bu ülkede nefes almak bile haram' diyen polislerce darp edilen Songür, "Başörtüsü yasağının yıllarca sürmesi gerektiğini savunan, bu yasağı savunan Nur Serter'i vekil yapan, başörtüsüne çaput diyen parti de CHP'ydi." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN