SON DAKİKA: 15 Temmuz Destanı'nın 6. yıl dönümünde Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar: FETÖ'cü alçaklara methiyeler düzenler Haçlı işbirlikçileridir

Son dakika haberleri... Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Destanı'nın 6. yıl dönümünde Saraçhane'de düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaptı. Bahçeli konuşmasında "15 Temmuz gecesi kanunsuz uçak uçuranlar alçaklara methiye düzenler haçlı işbirlikçileridir. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. 15 Temmuz'da millet kenetlendi birleşti ve oyuncuların maskesini düşürdü. Bu ruhun devamı korunmalıdır. Kısır gerilimlerle oyalanacak zaman yoktur. Cumhur ittifakı bu özlemden doğmuştur. Aziz İstanbullular bu memleketin evladı olarak diyorum, yanlış anlamayız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2022, 18:42 Güncelleme 16 Temmuz 2022, 08:15
SON DAKİKA: 15 Temmuz Destanı’nın 6. yıl dönümünde Devlet Bahçeli’den önemli açıklamalar: FETÖ’cü alçaklara methiyeler düzenler Haçlı işbirlikçileridir

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Destanı'nın 6. yıl dönümünde Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaptı. İstanbullulara hitap eden Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

"FETÖ TÜRKİYE'YE TUZAK KURMUŞTUR"
Vatanını ve milletini müdafa eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milleti gazi bir millettir. 'Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim' diyen soylu iradeyi teslim alacak güce henüz dünya üzerinde tesadüf edilmemiştir. Nice ateş çemberleri yarılarak bugünlere ulaşılmıştır. Tam 6 yıl evvel Türkiye işgal edilecekti. Az kalsın emek emek bugünlere gelen Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Milli birlik ruhu FETÖ'yu durdurmuştur. Özlemini çektiğimiz kardeşlik duygusu ayağa kalkarak, helikopterlerin önü perdelenmiştir. FETÖ Türkiye tuzak kurmuştur. 'Vatanı koruyoruz' bahanesiyle ihanet etmenin alt yapısını oluşturmuş. Müdahale için uygun zamanı kollamıştır.

"DEVLETİN VE MİLLETİN BEKASI HER TÜRLÜ ARAYIŞIN ÖNÜNDEDİR"
Yeni tartışmalara kapı aralamak bize göre anlamsızdır. 15 Temmuz'dan ibret almak lazımdır. Siyasi düşüncesi parti aidiyeti ne olursa olsun herkesin ortak gayesi Türkiye'nin varlığı bağımsızlığı üzerinde mutabakat sağlamak olmalıdır. Devletin ve milletin bekası her türlü arayışın önündedir. Samimiyet ve inançla vurgulamak isterim ki etrafımız kuşatılmışken siyasi çekişmeler en çok uzak durmamız gereken mayınlı alanlardır. Türk milleti 15 Temmuz akşamından itibaren nasıl kucaklaşıp demokrasinin namusunu müdafaa ettiyse ülkenin istikbalini de müdafaa edecektir.

"TÜRKİYE KİMSESİZ BİR ÜLKE DEĞİLDİR"
Türkiye'den yana olanlarla, karşısında duranların mücadelesi bitmeyecektir. Başkentine ateş yağan milletin başka seçeneği yoktur. Gönülden bağlılığa Türk vatanını kutsal kabul edecek şekilde iç ve dış mihraklarla karanlık ilişkinin olmadığı aydınlık ve temiz fikri yapıya sahip büyük bir ülkeyiz. Cumhur ittifakıyız. Türk milleti karşısında toplanıp sıralanan odaklarla can pahasına da olsa kaçınmayız. Bunu yapanlara da zillet deriz. Elimizin tersiyle iteriz. Ganimet avcılığı yapmak için devreye girenlere sürekli gizli gündemlere yatırım yapanlar direnir bunların oyununu çatır çatır bozarız.

Türkiye kimsesiz bir ülke değildir. Zillete düşmeyecektir. Türkiye'nin ihtiyacı farklılıkları birleştiren ayrılıkları kucaklayan kimlikleri millet kimliğinde buluşturan bir iradedir. 2023 yılında yarınları inşa edecektir. Türk milletini yaşatma konusunda and içmiş vatan sevdalılarıyız. 15 Temmuz gecesi kanunsuz uçak uçuranlar alçaklara methiye düzenler haçlı işbirlikçileridir. Bu maşaları tutan eller kanlıdır, Türk milletinin ebedi düşmanlarıdır. Emeller, din kisvesi altında türemiş kuytu köşelerde gizlenmiş uygun zaman kollanmıştır. Asya'nın hristiyanlaştırılmasında görevlendirilmiş tembihlenmiş insanlığın yüz karalarıdır. Türk milletinin kimliğinden rahatsız olanlar terörist başında elinde tutmuştur. FETÖ'cü terör çetesi kimin işine yarıyorsa silah gibi kullanılmıştır.

"TEHDİTLERE KULAK ASMAYACAĞIZ"
Hiçbiri 15 Temmuz musibeti kadar sarsmamıştır. 15 Temmuz işgal teşebbüsüdür. 15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan hainlerle 1920'lerde türbe tekmeleyen talan eden barbarlar arasında fark yoktur. Bununla hep övüneceğiz çok çalışacağız. Tehditlere kulak asmayacağız. Kardeşçe yaşayacağız. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. 15 Temmuz'da millet kenetlendi birleşti ve oyuncuların maskesini düşürdü. Bu ruhun devamı korunmalıdır. Kısır gerilimlerle oyalanacak zaman yoktur. Cumhur ittifakı bu özlemden doğmuştur. 'Bayrak inmez vatan bölünmez' diyerek ülkeye sahip çıkacağız. İsterse aynı karanlık yolun diğer taşeronları olsun Türk milletini yenemeyecekler.

Demokrasi dışı arayışların kaynağını ülkenin kötü gittiğine dair asılsız kaygılar oluşturmuştur. Birbirini besleyen döngü ile ekonomik kriz ve ardından yönetim istikrarsızlığı ile ülkemizin üzerinde dönüp durmuştur. Yönetimden uzak kalanların arzusu iktidara sandık dışından gelmek olmuştur. Duygu ve niyetlerini sıcak tutan ara rejim hevesleri arayışlarını sürdürerek bugünlere kadar gelebilmişlerdir. Kara bulutları kovmak çözümü siyaset içinde görenlerin en önde gelen sorumluluğudur. Biz bunun idrakindeyiz. Çağrımız birliğe ve dirliğedir. Huzurlu yarınlaradır. Her insanımızı kardeş bilen herkesle yürümeye hazırız. Oyunları bozmak için tetikteyiz. Bu aziz vatandan başka yurdumuz yoktur. Saflarımızı sıkı tutalım. Türkiye karşıtlarının cenderesine dar boğaza direnelim.

Türkiye ve Türk milleti sonsuzlukla buluşsun. Silah yoluyla değiştirmeye çalışanların senaryolarını yırtıp atmak için bir olalım. Doğrulalım ayağa kalkalım. Hainleri güldürmeyelim. Bağımsızlığımızın sembolü al bayrak altında toplanalım. Gün dayanışma günüdür. Büyük düşünme istikbalimize sahip çıkma günüdür. Aziz İstanbullular bu memleketin evladı olarak diyorum, yanlış anlamayız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN