SON DAKİKA: İran'da 19 Temmuz'da üçlü zirve! Başkan Erdoğan Putin ve Reisi katılacak

Son dakika haberleri... İran'da 19 Temmuz'da Türkiye, Rusya ve İran arasında üçlü zirve gerçekleştirilecek. Zirveye Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin ve İbrahim Reisi katılacak.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2022, 12:25 Güncelleme 12 Temmuz 2022, 13:28
SON DAKİKA: İran’da 19 Temmuz’da üçlü zirve! Başkan Erdoğan Putin ve Reisi katılacak

İÇİNDEKİLER

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi 19 Temmuz Salı günü Tahran'da 3'lü zirve gerçekleştirecek.

GÜNDEMDEKİ KONULAR
19 Temmuz'da gerçekleşecek kritik zirvede masada enerji akışı ve ekonomide yaşanan gelişmeler başta olmak üzere çok sayıda konu yer alacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TAHRAN'A GİDECEĞİ AÇIKLANMIŞTI
Geçtiğimiz hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Temmuz'da İran'a bir ziyaret gerçekleştireceği açıklanmıştı.

Başkan Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Tahran'da bir araya gelmesi bekleniyor.

A Haber muhabiri Ece Altuğ, detayları canlı yayında aktardı. Altuğ, "Önemli bir ziyaret olacak bu. Önemli gündem başlıkları olacak. Öncelikle ikili ilişkiler ele alınacak ve bölgesel konulara ilişkin değerlendirme yapılmasını bekliyoruz. Elbette bu ziyarette son dönemde konuşulan oldukça çok konu var. Rusya Ukrayna krizine ilişkin ve o savaşın sonrasında bölgelerde özellikle dengeler değişti. Gıda krizi ve enerji hattının değişmesini bekliyoruz. Türkiye'nin eneji üssü olmasını bekliyoruz. Tabi tüm bu doğrultuda hem gıda krizi hem de enerji konularının gündemde olacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN