Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'HEKİMSEN'in silah talebine tepki: Nasıl düşünülebilir?

Konya'da katledilen Dr. Ekrem Karakaya'nın ardından bazı mecralarda konuşulan 'sağlıkçıya silah verilsin' söylemi dolaşıma sokuldu. FETÖ ile iltisaklı olduğu bilinen HEKİMSEN'in de resmi açıklama ile 'silah' talebinde bulunmasının ardından Bakan Koca duruma tepki gösterdi. Koca, "Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2022, 20:28 Güncelleme 11 Temmuz 2022, 21:30
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ’HEKİMSEN’in silah talebine tepki: Nasıl düşünülebilir?

İÇİNDEKİLER

FETÖ ile iltisaklı olduğu bilinen HEKİMSEN'in resmi açıklama ile 'silah' talebinde bulunmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duruma tepki gösterdi.

Twitter'dan açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, "Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?" dedi.

Koca şunları söyledi:

HASTAYLA HEKİM NASIL HASIM GİBİ GÖSTERİLEBİLİR?

Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

Koca, "Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar." İfadelerine yer verdi.

HEKİMSEN'İM SİLAH TALEBİ
HEKİMSEN sabah saatlerinde, "Sağlık Bakanlığı'na "acil taleplerimizi" bir kez daha ilettik." ifadeleriyle bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM'lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması." ifadeleriyle silah talebinde bulunuldu.

HEKİM-SEN'DEKİ FETÖ İZİ
8 Ağustos 2018 tarihinde HEKİMSEN (Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası) adıyla kurulan yapı Hekim-Sen (Hekim Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu) olarak güncellendi.

Merkezi Kocaeli'nde. Sendikal faaliyetlere son dönemde başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının "kaybolan saygınlığını geri kazandırma" gerekçesiyle girdi.

Kurucu üyelerinden İbrahim Taka'nın FETÖ/PDY "Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme veya Üye Olma" suçundan adli kaydının olduğu tespit edildi. FETÖ terör örgütü mensubu 3 şahsın ifadesinde adının geçtiği, kız kardeşi Ümeyye Taka Aydın'ın cezaevlerinde tutuklu/hükümlü bulunan FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine maddi yardımda bulunduğu belirlendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN