Yunan'ın bitmek bilmeyen kuyruk acısı! 'TurkAegean' kararı sonrası Atina yönetimi çıldırdı

Yunanistan'ın Türkiye'yi hedef alan söylemleri ve Ege'deki provokastif eylemleri sürüyor. Tüm bu yaşananların gölgesinde Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Komisyonu, "Turkegean (Türk Egesi)" isim hakkı başvurusunu kabul etti. Komisyonun aldığı karar sonrası Atina yönetimi adeta çılgına döndü. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Miçotakis, yine hadsizce Türkiye'yi hedef aldı.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2022, 19:13 Güncelleme 05 Temmuz 2022, 19:22
Yunan’ın bitmek bilmeyen kuyruk acısı! ’TurkAegean’ kararı sonrası Atina yönetimi çıldırdı

İÇİNDEKİLER

Siyasi çalkantılar ile boğuşan Yunanistan yine Türkiye düşmanlığına sığındı.

Ege Denizi'nde provokasyonlarına her gün bir yenisini ekleyen Yunanistan Başkbakanı Kiryakos Miçotakis'in Madrid Zirvesi'nde de bir hezimete uğradığı ülkesinde de desteğini giderek kaybettiği ortaya çıkmıştı.



Türkiye'nin Madrid'e istediğini elde etmesi ve üçlü muhtıra ile kuvvetli konumunu pekiştirmesi Yunanistan'da endişelere neden olurken biden'ın F-16 açıklaması da iyice uykularını kaçırdı.



YUNAN'I ÇİLEDEN ÇIKARAN REKLAM: TÜRK EGESİ
Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Komisyonu'nun Ege'deki Türk sahillerinin reklamını yapan Türkiye'nin, "Turkegean (Türk Egesi)" isim hakkı başvurusunu kabul etmesi ise adeta çileden çıkardı.

Bütün bu gelişmeler sürerken Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı.

Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Miçotakis, Avrupa Birliği'nin sorunları önleme ve sorun çıkaranları engelleme yükümlülüğüne sahip olduğunu belirtti.

Yunan basını bu açıklamayı 'Türkiye'ye üstü kapalı gönderme' olarak yorumlarken Miçotakis Türkiye ile ilgili son dönemdeki gerilime ilişkin "Yunanistan, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir tehdide müsamaha göstermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Uluslararası anlaşmaları görmezden geldiklerini unutan Miçotakis, Yunanistan'ın barıştan ve uluslararası hukuktan yana olduğunu belirtti.

Miçotakis, Ukrayna savaşının Avrupa'nın yolunda bir dönüm noktası olduğunu ve Avrupa'nın, yarın benzer olaylara karşı tedbir alması gerektiğini ifade etti.