Operasyonda hareketli anlar: Kaçan şüpheli takip sonucu yakalandı

İstanbul'da sabah saatlerinde gerçekleştirilen terör operasyonunda polisi kapıda gören şüpheli arka kapıdan kaçtı. Sokak aralarında bir süre devam eden takip sırasında uyarı ateşi açan polis, şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Kovalamaca sırasında yere düşen bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2022, 09:03 Güncelleme 05 Temmuz 2022, 09:40
Operasyonda hareketli anlar: Kaçan şüpheli takip sonucu yakalandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da il genelinde daha önceden belirlenen adreslere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabaha karşı operasyon düzenledi.

Sultangazi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 6 katlı binanın bodrum katındaki daireye yapılan baskında ise hareketli dakikalar yaşandı. Dairenin kapısını koçbaşı ile kırarak girmeye çalışan özel harekat polisini gören şüpheli, bu sırada arka kapıdan kaçtı.

POLİS ŞÜPHELİYİ DURDURMAK İÇİN UYARI ATEŞİ AÇTI
Polis, kaçan şüphelinin peşine takılarak sokak aralarında bir süre kovaladı. Ekipler, şüpheliyi durdurmak için havaya uyarı ateşi açtı. Bir süre sonra şüpheli sokaktaki yeşillik alandan tekrar kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı.

Takip sırasında bir polis memuru düşerek hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı polis memurunu ayakta tedavi etti.

14 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ
İstanbul'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, PKK/KCK silahlı terör örgütünün çatışma bölgeleriyle bağlantılı olduğunu tespit ettiği şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan ekipler, sabah şafak vakti 11 ilçede 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda bin 350 euro, 3 bin lira para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN