15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'e duygulandıran mektuplar: "Cennet abla izindeyim"

Son dakika haberi! 15 Temmuz şehidi Özel Harekâtçı Cennet Yiğit’in anı defterine duygu dolu satırlar yazan Şeyma Şenburç, "Bana ‘Eğer polis olmak istiyorsan asla vazgeçme’ demişti. Vasiyeti hep aklımda. Cennet ablanın hayatı benim amacım oldu." dedi.

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2022, 09:28 Güncelleme 04 Temmuz 2022, 09:28
15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit’e duygulandıran mektuplar: Cennet abla izindeyim

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz'da hainlerin bombasıyla şehit düşen özel harekatçı Cennet Yiğit'in hatırasını yaşatmak için ailenin evlerinin alt katına oluşturduğu anı evini 6 yılda 18 bin kişi ziyaret etti. Anı evindeki deftere bugüne kadar binlerce kişi duygu dolu satırlar yazdı.


BİR HAFTA SONRA ŞEHİT DÜŞTÜ
25 yaşındaki Şeyma Şenburç' mektubunda "Bana 'Git özel harekatçı ol. Eğer istiyorsan vazgeçme' dedin. Vasiyetin o gün bugündür aklımda. Sen çok sevdiğim, imrenerek baktığım ve benim hayallerimi yaşayan bir meleksin. Umarım senin yolundan ilerleyebilirim. Senin yaşadığın hayat benim amacım oldu" yazmıştı.


Ağlatan o satırları kaleme alan Şeyma Şenburç'u buldu ve anı evine tekrar götürdü. Sabah'ta yer alan habere göre, Cennet Yiğit'in teyzesinin torunu olduğunu öğrendiğimiz Şeyma, duygularını ve şehit Cennet Yiğit'le ilgili hikayesini anlattı: Çocukluğum Manisa'da geçti. Cennet Abla ise Antalya'daydı. Çok fazla görüşemiyorduk.


Son olarak, o hain darbe girişiminden bir hafta önce, bayramda görüştük. Bana Diyarbakır Sur'da katıldığı operasyondaki fotoğraflarını gösterip, "Git özel harekâtçı ol. Eğer polis olmak istiyorsan sakın vazgeçme, inat et. Bak artık başörtülüler de PÖH olabiliyor" dedi. Bir hafta sonra ise 15 Temmuz gecesi şehit düştü.


O günkü sözleri hala kulağımda. Onun vasiyeti benim için çok değerli. Ön lisans mezunuyum. O'nun vasiyetini yerine getirip polis olmak için KPSS'ye hazırlanıyorum. Yüksek puan alıp polisliğe başvuracağım. Eğer Allah nasip ederse Cennet ablamın izinden gideceğim" diye konuştu.

BİZİM İÇİN ŞEREF DEFTERİ
Baba Yahya Kemal Yiğit "Kızım Cennet şehit olsa da o hatıralarıyla ona yaptığımız anı evinde yaşıyor. Cennet'imin eşyaları onu şehit eden şarapnel parçaları, silahı ve üzerinden çıkan eşyalarını bu anı evinde sergiliyoruz. Adı anı defteri olsa da o deften bizim için şeref defteri. Cennet'imi tüm Türkiye tanımış. Ne mutlu ki benim kızın genç nesillere örnek oldu" diye konuştu.

AĞLATAN PARÇALAR
Anı evinde Cennet Yiğit'i şehit eden şarapnel parçası ve şehidin parçalanan telefonu da sergileniyor. Özel eşyaları görenler gözyaşlarını tutamıyor.

SENİN YERİNDE OLMAYI ÇOK İSTERDİM
CANFİDAN ASLAN: Senin yerinde olmayı çok isterdim. Cennet'in güzel kızı. Sana ve diğer şehitlerimize minnettarız.



CENNETİN EN GUZEL KOŞESİNİ GÜLÜŞÜNLE SÜSLÜYORSUN
FATMA ELÇİ: Hayallerimin kahramanı güzel ablam.. Benim hayalim senin gibi komiser yardımcısı olmakta. Dualarım önce polis olmak sonra şehitlerimizin yolundan gelmek olacak. Yanınıza en kısa zamanda gelmek duamla.

SENİN ADINI YAŞATACAĞIZ
İSVİÇRE'DEN ANI EVİNİ ZİYARETE GELEN GURBETÇİ SELİHA ERSOY: Ben geldim Cennet'im. Seni hiç tanımadım, bilmedim ama sen kendini bizlere o kadar güzel tanıttın ki, senin adını yaşatmamak, izinden gelmemek mümkün değil.


MERAK ETME POLİS OLACAĞIM SİZDEN SONRA VATAN BİZE EMANET
KAYSERİ TACETTİN VELİ ANADOLU KIZ İMAM HATİP LİSESİ 11-C SINIFI ÖĞRENCİSİ AYŞEGÜL: P
olis olacağım. Şehitlerimiz merak etmeyin! Sizden sonra bu güzel vatan bizlere ve bizden sonrakilere emanet.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN