Çankırı Dodurga 'Cumhur' dedi! Seçimleri AK Partili Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı: Başkan Erdoğan'dan tebrik mesajı

Çankırı'nın 8 yılın ardından yeniden belde statüsü kazanan Dodurga'da yapılan seçimde, resmi olmayan sonuca göre belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı. Seçim sonuçlarının belli olmasını ardından açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2022, 19:29 Güncelleme 03 Temmuz 2022, 21:55
Çankırı Dodurga ’Cumhur’ dedi! Seçimleri AK Partili Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı: Başkan Erdoğan’dan tebrik mesajı

İÇİNDEKİLER

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga Belde Belediye Başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.


Kaşıkçı 1411 oyun 955'ini aldı.

İP, Deva ve CHP ortak adayı toplam 23 oy aldı.





"AK PARTİMİZİ VE İTTİFAKIMIZI TEBRİK EDİYORUM"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dodurgada'ki seçimlerin ardından resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı'mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan tüm Dodurga halkını selam ve muhabbetlerini de iletti.

İşte Başkan'ın o paylaşımı;

Çankırı'nın Orta ilçesinde 8 yıl sonra yeniden belde statüsünü kazanan Dodurga'da, yapılan belediye başkanlığı ve muhtarlık seçiminde oy kullanmanın sona ermesi ile sandıklar açıldı.

YENİDEN BELDE STATÜSÜ VERİLDİ
Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga'da yeniden belde statüsünün kazanılmasının ardından seçim heyecanı yaşandı. 2014 yılında nüfusun azalması sebebi ile belde statüsünün kaldırıldığı Dodurga, yapılan hukuk mücadelesinin ardından yeniden belde statüsü kazandı. Belde statüsünün kazanılmasının ardından belediye başkanlığı ve 3 mahalle muhtarlığı için sandık kuruldu. Dodurga'daki bin 411 seçmen, Dodurga İlkokulu, belde yemekhanesi ve sağlık evinde kurulan 6 sandıkta saat 08.00'de oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy sandıkları saat 17.00 itibari ile açılmaya başlandı.



8 ADAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞTI
Oy kullanma işleminin devam ettiği seçimde belediye başkanlığı için AK Parti'den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Demokratik Sol Parti'den Namık Kaya, Demokrasi ve Atılım Partisi'nden Şerafettin Kaplan, Yeniden Refah Partisi'nden Hakan Kuşcu, Memleket Partisi'nden Osman Dede, Saadet Partisi'nden İbrahim Çolak, Adalet Partisi'nden Emine Yayla ve Türkiye Değişim Partisi'nden Kamil Erdoğdu yarıştı.



SEÇİMİN KAZANANI AK PARTİ
Çankırı Dodurga'da Cumhur İttifakı'nın adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı 1411 oyun 955'ini alarak % 86 ile seçimi kazandı. İP, Deva ve CHP ortak adayı toplam 23 oy aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN