25 milyarlık 'Demir Yumruk' operasyonunda şoke eden detaylar: Akli dengesi olmayan adamın üzerine şirket kurdular!

Son dakika haberi! 105 milyarlık sahte fatura ile devleti 25 milyar lira zarara uğratan çetenin planı ortaya çıktı. Demir-çelik piyasasını manipüle edenlere yapılan ‘Demir Yumruk’ operasyonunda şirket sahibi İbrahim D.’yi yakalamak için giden polisler şoka uğradı. Milyon dolarlık şirket patronu, kir pas içinde, sokakta yaşıyordu. Akıl sağlığı da yerinde olmayan İbrahim D.’nin üzerine şirket kurulmuş, naylon faturalar düzenlenmişti. Öte yandan Mağdur olduğunu iddia eden Mustafa Gezmiş, "Benim üzerime şirket açacaklarını söyleyerek bin lira teklif ettiler. Ben de sokaklarda kaldığım için parayı kabul ettim" dedi.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2022, 10:27 Güncelleme 03 Temmuz 2022, 11:29
25 milyarlık ’Demir Yumruk’ operasyonunda şoke eden detaylar: Akli dengesi olmayan adamın üzerine şirket kurdular!

İÇİNDEKİLER

Demir-Çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki firmaları devre dışı bırakarak tekelleşen, kurdukları paravan şirketler üzerinden 105 milyarlık sahte fatura ile devleti 25 milyar lira zarara uğratan 3 farklı suç grubuna yönelik operasyonda yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde onlarca içi boşaltılmış, batık duruma getirilmiş şirket bulundu.

SOKAKTA YAŞIYOR
Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, kâğıt üzerinde milyon dolarlık şirket sahibi İbrahim D.'yi yakalamak için gittikleri Adana'da şoka uğradı. Yırtık elbiseler, kir pas içinde, dişleri dökülmüş ve sokakta yaşayan İbrahim D.'nin "milyon dolarlık" şirket sahibi olabileceğine ekipler önce inanamadı. Ancak hakkında gözaltı kararı vardı ve İbrahim D. yakalanarak emniyete getirildi. Hücreye konulan 'evsiz' İbrahim D. ile ilgili gerçek de burada ortaya çıktı.

AKLİ DENGESİ YOK
İbrahim D.'nin akıl sağlığı yerinde değildi, üzerine şirket kurulmuştu. Bu şirket üzerinden ise 4 ayda 210 milyon liralık işlem yapılmıştı, naylon faturalar düzenlenmişti.

Akli dengesi yerinde olmayan İbrahim D. üzerinden milyon liralık vurgun yapılmıştı. İbrahim D., konulduğu hücrede tuhaf davranışlarıyla da dikkat çekiyordu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, kaldığı tek kişilik hücrede yılan arayan İbrahim D.'nin kendisine yöneltilen "Ne yapıyorsun" sorusuna ise "Yılan var, onu arıyorum. Yakalayıp, pişirip yiyeceğim, yolumu bulacağım" diyerek tuhaf cevaplar verdiği öğrenildi.

Öte yandan Mağdur olduğunu iddia eden Gezmiş, "Benim üzerime şirket açacaklarını söyleyerek bin lira teklif ettiler. Ben de sokaklarda kaldığım için parayı kabul ettim" dedi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Mustafa Gezmiş, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mağdur olduğunu söyleyen Gezmiş, "İzmir'de fuarda gezerken yanıma tanımadığım kişiler geldi. Benim üzerime şirket açacaklarını söyleyerek bin lira teklif ettiler. Ben de sokaklarda kaldığım için parayı kabul ettim. 2 ay sonra şirket kapanacak dediler. 2 ay sonra bunlara ulaşamadım. Mağdur oldum. Başka arkadaşların mağdur olmaması için bu röportajı verdim. Ankara'da üzerime şirket açtılar. Üzerime şirket açıldığını 2 ay sonra vergi dairesinden öğrendim. 2 yıl sonra bana tutuklama kararı geldi" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN