Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de ağırladığı FETÖ şakşakçısı Melek Çetinkaya'dan hadsiz sözler! Bu kez de darbeci üsteğmeni akladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de ağırladığı Melek Çetinkaya, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine aktif olarak katılan eski Pilot Üsteğmen Kerime Yıldırım’ın terörist olmadığını savundu. Çetinkaya, “35 yaşındaki olan pilot Kerime üsteğmenimiz vardı. Örümceği bile ezmeye kıyamayan insanlar terör yaftasıyla cezaevindeydi” ifadelerini kullandı. Pişman olmadığını söyleyen FETÖ şakşakçısı Melek Çetinkaya, "Cemaatten tanıdığım insanların terörist olduklarına inanmıyorum” sözlerini kullanarak büyük bir skandala imza attı.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2022, 22:55 Güncelleme 30 Haziran 2022, 23:53
Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de ağırladığı FETÖ şakşakçısı Melek Çetinkaya’dan hadsiz sözler! Bu kez de darbeci üsteğmeni akladı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de ağırladığı Melek Çetinkaya'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine aktif olarak katılan eski Pilot Üsteğmen Kerime Yıldırım'ın terörist olmadığını savundu.



Melek Çetinkaya; "Cezaevinde 35 yaşındaki olan pilot Kerime üsteğmenimiz vardı. Ben yine baktım ki ben doğruyu söylemişim. O gün dedim ki hiç pişman değilim. İşte terörist olmayacak insanların içine girdim. Örümceği bile ezmeye kıyamayan insanlar terör yaftasıyla cezaevindeydi. Bizzat onların gözyaşlarına şahit oldum" iddiasında bulundu.


"26 TANE TERÖR YAFTASINDAN CEZAEVİNE KONULMUŞ GENÇ KIZLAR VARDI"
Melek Çetinkaya'nın KHK TV'ye yaptığı açıklamaları şöyle:


"Yani ben ne dedim de içeri girdim biliyorsunuz. 'Ben cemaatten tanıdığım insanların terörist olduğuna inanmıyorum. Tanıdığım insanların karıncayı incitecek insanlar olduğunu düşünmüyorum' dedim. Suçu ve suçluyu övmekten cezaevine girdim. Beni nereye koydular? Beni yine FETÖ'cü dedikleri insanların yanına koydular. Ben orada (cezaevinde) tanımadığım 26 insanın yanına girdim. Bir baktım ki ben doğruyu söylemişim. Orada 26 tane terör yaftasından cezaevine konulmuş genç kızlar vardı. En büyükleri bendim. Orada da bana 'Melek anne' dediler."


"ÖRÜMCEĞİ BİLE EZMEYE KIYAMAYAN İNSANLAR TERÖR YAFTASIYLA CEZAEVİNDEYDİ"
"Benim bir küçüğüm orada (Ben 45 yaşında oradaydım) 35 yaşındaki olan pilot Kerime üstteğmenimiz vardı. Onun bir küçüğü 25 yaşında olan Harbiyeli Sena vardı. Ben yine baktım ki ben doğruyu söylemişim. O gün dedim ki hiç pişman değilim. İşte terörist olmayacak insanların içine girdim. Neden diyeceksiniz? Kızlar orada bir örümcek gördüğünde çığlık atıyorlardı ve 'Melek anne koş, ne olursun şu örümceği al' diye bana bağırıyorlardı. Örümceği bile ezmeye kıyamayan insanlar terör yaftasıyla cezaevindeydi. Bizzat onların gözyaşlarına şahit oldum."


"CEMAATTEN TANIDIĞIM İNSANLARIN TERÖRİST OLDUKLARINA İNANMIYORUM."
"Dosyalarından bilgim yok ama tek bildiğim ve bana söyledikleri, 'Melek abla ben cemaatin yurdunda öğretmendim. Ben cemaatin yurdunda ablaydım ve müdürdüm. İşte bize ByLock yüklettiler, haberleşmemizi oradan sağlıyorduk. ByLocktan mahkemem devam ediyor' diye söylüyorlardı. Şu an içeride ne durumdalar bilmiyorum. Belki çekinirler, tarafsız koğuşa geçerler diye mektupta yazamıyorum. Çünkü biliyorsunuz gelen giden mektuplarda bunların denetimli serbestlik almasına mani oluyor. O yüzden görüşemiyorum da. Tahliye olan birkaç arkadaşım var.



KERİME YILDIRIM, DARBE GİRİŞİMİNE AKTİF KATILDI
Eski Pilot Üsteğmen Kerime Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimde darbecileri helikopterle taşıdığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kerime Yıldırım, darbecileri helikopterle TRT binasına, Vodafone Park'a taşıdı.

Kerime Yıldırım'ın terör örgütünün sözde TSK imamı olup darbe girişimini ülke çapında yöneten firari Adil Öksüz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çıkan çatışmada ölen Astsubay İbrahim Gül ve "Yurtta Sulh Konseyi"nce hazırlanan sözde "sıkıyönetim direktifi" ekinde "Hakkari Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı" olarak görevlendirilen Tuğgeneral Ahmet Otal'ın aynı sabit ankesörlü hattan arandığı tespit edildi.



İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin görülen ve 18 Ağustos 2018 tarihinde karara bağlanan davada, sanık Kerime Yıldırım, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN İÇİN "TERÖRİST DİYEMEM" DEMİŞTİ
Tahliye edilen Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya, 3 yıl önce Habertürk televizyonunda konuk olduğu programda "Ben Fetullah Gülen'i tanımadığım için ben Fetullah Gülen teröristtir diyemiyorum. Benim komşularım oldu cemaatten. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Terörist olduklarını düşünmüyorum" demişti.



FETÖ ŞAKŞAKÇISINI GAZİ MECLİS'E SOKTU
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimini kahve içerek izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbecisi askeri öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya'yı ve FETÖ'yü güzelleyen annesi Melek Çetinkaya ile geçtiğimiz gün görüştü.

Çetinkaya görüşmeyi Twitter'dan, "Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Teşekkür ziyareti yaptık. Hapishanede kalan Askeri öğrencileri ve Erleri konuştuk. Mücadeleye devam." şeklinde paylaştı.



HDP'Lİ GERGERLİOĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜLER
Anne ve oğul Çetinkaya, FETÖ'cülerin sözcülüğüne soyunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile de görüştü. Görüşmeyi Gergerlioğlu, "Ve yıllardır beklediğimiz güzel tablo :) Furkan Çetinkaya, Melek Çetinkaya ve Av. Özge Kartal ziyaretimize geldiler. Özgürlüğüne hasrettik, bu yetmez, masum askeri öğrencilerin hepsi tahliye edilmelidir." ifadeleriyle paylaştı.