CHP'nin kanalı Halk TV'de bebek katiline övgü: HDP'li vekil 'Sayın Öcalan' dedi! Şirin Payzın ve Emin Çapa sesini çıkarmadı

CHP'nin kanalı Halk TV'de yeni bir skandal imza atıldı. Canlı yayına bağlanan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki bebek katili PKK elebaşı Öcalan için 'sayın' ifadesini kullandı. Şirin Payzın ve Emin Çapa ile Barış Terkoğlu bu duruma ses çıkarmadı.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2022, 13:47 Güncelleme 29 Haziran 2022, 14:45
CHP’nin kanalı Halk TV’de bebek katiline övgü: HDP’li vekil ’Sayın Öcalan’ dedi! Şirin Payzın ve Emin Çapa sesini çıkarmadı

İÇİNDEKİLER

CHP'nin fonladığı Halk TV'de HDPKK'lı vekil bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan için övgü dolu sözler kullandı. Programın moderatörleri ve konuğu ise bu ifadeye tek kelime edemedi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki "Ne görüşülür kapılar açılırsa Sayın Öcalan nasıl bir mesaj verir. Hep birlikte göreceğiz bunu" ifadelerini kullandı.

KİMSE İTİRAZ ETMEDİ
Bu duruma programın moderatörlerinden Şirin Payzın, Emin Çapa ve diğer katılımcı Barış Terkoğlu ise tek kelime etmedi.

ESKİ CHP'Lİ VE ESKİ ASKER MEHMET ALİ ÇELEBİ İSYAN ETTİ
Bu sözlere bir dönem CHP milletvekili olan ve şu anda Bağımsız İzmir Milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi de isyan etti. Çelebi "Halktv'de bebek katili,PKK elebaşına "Sayın Öcalan" denmesine ses çıkmayacak mı? Dilinizi mi yuttunuz! PKK-Öcalan severlerin girdiği denklemlerde olmayacağız, alışmayacağız!" sözleriyle tepki gösterdi.

PKK'YI MEŞRULAŞTIRMA ÇABASI AKILLARDA
Bu skandal akıllara geçtiğimiz günlerde Halk TV'de yapılan PKK'yı meşrulaştırma çabasını getirdi. Türkiye'nin olası operasyonu öncesi Halk TV'de PKK meşrulaştırılmaya çalışılmıştı.

Suriye'ye operasyon için gün sayılırken, Halk TV ekranlarında yaşanan olay kamuoyunun büyük tepkisini çekti.

Sunucu Burak Tatari Suriye'deki son durumu aktarırken, terör örgütü YPG/PKK bölgelerini ABD'nin terör örgütünü meşrulaştırmak için kullandığı Suriye Demokratik Güçleri tanımı ile anlattı.

HALK TV'DE TERÖR ÖRGÜTÜNE KAMUFLAJ!
Halk TV'de Türkiye'nin olası Suriye operasyonu öncesi değerlendirmeler yapıldı. Sunucu Burak Tatari, yansıtılan harita üzerinden hangi bölgede kimlerin olduğunu anlattı. Tam bu sırada büyük bir skandal yaşandı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın halka zulm ederek barındığı bölgeler Suriye Demokratik Güçleri şeklinde tanımlandı.

"SDG" İFADESİNİ TERÖRİSTLERİ MEŞRULAŞTIRMAK İSTEYEN ABD ORTAYA ATMIŞTI
Türkiye'nin terör örgütü YPG/PKK'ya tepkisini azaltmak ve terör örgütünü meşru bir zemine çekmek için girişimlerde bulunan ABD, terör örgütünü Suriye Demokratik Güçleri olarak tanımlamaya başlamıştı. Temelini YPG/PKK'nın oluşturduğu yapının içinde sözde Araplar ve Türkmenler'in de yer aldığı yalanı ortaya atılmıştı. ABD, teröristleri bu tanımlama ile koruma altına almak istiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN