CHP’li belediyenin yurt oyunu: TÜRGEV'den al, HDP’ye ver!

Son dakika haberi! CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendi ait olan ve 49 yıllığına TÜRGEV'e verilen Kepez'deki kız öğrenci yurt binası ile İlim Yayma Cemiyeti'ne verilen Muratpaşa'daki öğrenci yurdu binalarını geri aldı. CHP'li belediyenin, öğrencileri sokağa atmayı amaçlayan bu girişimi, sosyal medyada büyük tepki gördü. Binlerce sosyal medya kullanıcısı 'Kızlara DokunmaCHP' etiketi ile Muhittin Böcek'e, "Birilerine söz mü verdin yoksa orayı", "Oy aldıkları HDP ve renklilere vereceği söyleniyor", "Oraya LGBT'leri ve HDP'lileri mi yerleştireceksiniz?", Kime tahsis edeceksiniz orayı? PKK'lı alçakları mı, Renklilere mi?" şeklinde sorularla tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2022, 06:59 Güncelleme 20 Haziran 2022, 08:51
CHP’li belediyenin yurt oyunu: TÜRGEV’den al, HDP’ye ver!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendi ait olan ve 49 yıllığına TÜRGEV'e verilen Kepez'deki kız öğrenci yurt binası ile İlim Yayma Cemiyeti'ne verilen Muratpaşa'daki öğrenci yurdu binalarını geri aldı. Sosyal medyada yurdun HDP'ye yakın bir kuruluşa tahsis edileceği iddia edildi. Antalya'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel zamanında irtifak hakkı bedelsiz olarak 49 yıllığına iki kuruma verilen yurt binaları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni oy çokluğuyla aldığı yeni kararla belediyenin kullanımına geçti. Oylamanın ardından açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, öğrenciler için açtıkları yurtlara kira ödediklerini söyleyerek, "Sayıştay incelemesinde 'Senin kendi yurt binaların varken, neden bu kirayı ödüyorsun' diyor" dedi.

ÖĞRENCİ MAĞDUR
TÜRGEV yurdu yöneticileri ise karar tepki gösterdi. Sözleşmeye harfiyen uyduklarını belirten görevliler, "Büyükşehir komik gerekçe ile yurdu geri alıyor. Oysa yurt sadece öğrencilerin hizmetinde idi. Burada en çok öğrenciler mağdur olacak" diye konuştu.


BİRİLERİNE SÖZ MÜ VERDİNİZ?
CHP'li belediyenin, öğrencileri sokağa atmayı amaçlayan bu girişimi, sosyal medyada büyük tepki gördü. Sabah'ta yer alan habere göre, binlerce sosyal medya kullanıcısı 'Kızlara DokunmaCHP' etiketi ile Muhittin Böcek'e, "Birilerine söz mü verdin yoksa orayı", "Oy aldıkları HDP ve renklilere vereceği söyleniyor", "Oraya LGBT'leri ve HDP'lileri mi yerleştireceksiniz?", Kime tahsis edeceksiniz orayı? PKK'lı alçakları mı, Renklilere mi?" şeklinde sorularla tepki gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN