PKK'nın siyasi ayağı olan HDP'den alçak provokasyon! HDP'li vekiller şerefli Türk polisine yumruk atıp hakaret ettiler

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) isimli oluşum, Gazi Meclis'e yakışmadığını bir kez daha kanıtladı. Eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan'a 'özgürlük' isteyen HDP'li vekiller İstanbul Kadıköy'de alçak bir provokasyona imza attı. HDP'li Ayşe Acar Başaran ve Feleknas Uca'nın başını çektiği provokatörler, şerefli Türk polisini "yargılanacaksınız" diye tehdit ederken "Papucumun polisi" sloganları attı. HDP Milletvekili Saliha Aydemir polisimize kargaşada yumruk attı. İçişleri Bakanı Soylu, "Kadıköy’den gitmek isteyip direnenler gözaltında... Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin" diyerek tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2022, 19:23 Güncelleme 12 Haziran 2022, 21:58
PKK’nın siyasi ayağı olan HDP’den alçak provokasyon! HDP’li vekiller şerefli Türk polisine yumruk atıp hakaret ettiler

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a 'özgürlük' adı altında, İstanbul'da bir yürüyüş düzenlemek istedi.

Yapılan çağrılar sonrasında Kadıköy'de toplanan gruba, HDP'li vekiller Ayşe Acar Başaran ve Feleknas Uca öncülük etti.



HDP'Lİ VEKİLLER TERÖR SEVİCİLERE KALKAN OLDU
Terörist başı için 'özgürlük' sloganları atan gruba, polis ekipleri müdahalede bulundu. HDP'li vekiller, polis ekiplerinin karşısında durarak terör sevicilere kendilerini siper etmeye çalıştı.



POLİSLERE HAKARET EDİP TEHDİTLER SAVURDULAR
Polislerin müdahalesinden rahatsız olan Başaran ve Uca, emniyet mensuplarına hakaret edip tehditler savurdu.

Polis amirlerine, 'çete başı, terbiyesiz, ahlaksız ve mafya' diyerek hakaretler savuran HDP'li vekiller, "Hesap vereceksiniz. Gideceksiniz. Kürt kadınlarına saygı duymayı öğreneceksin. Papucumun polisi." sloganları attı.



Başaran, olayı takip eden basına kendilerine müdahale eden polislerin yargılanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kadıköy'den gitmek isteyip direnenler gözaltında... Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin..." dedi.

Soylu ayrıca, "Terörist cenazesine de, terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyiz. Bugün, terörist başı, bebek katiliyle ilgili yürüyüş için Bursa Gemlik'e; içinde PKK'nın emir eri sözde milletvekilleri dahil birçok yerden gitmek isteyenlere hiçbir yerde elbette müsaade etmedik" ifadelerine yer verdi.

70 KİŞİ GÖZALTINA ALDINDI
İstanbul Valiliği, Kadıköy'de terör örgütü lehine slogan atan grup hakkında yazılı açıklama yaptı.

Valilik, 70 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, "Kadıköy ilçemizde izinsiz toplu yürüyüş yapan ve aralarında HDP ve DBP milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek, gerekli uyarılarda bulunulmuştur" denildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün HDP organizesinde Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek eyleme katılmak üzere Sancaktepe, Maltepe ve Kadıköy ilçelerimizden araç kaldırılacağı ve izinsiz yürüyüş yapılacağı bilgisi alınmıştır. Kadıköy ilçemizde izinsiz toplu yürüyüş yapan ve aralarında HDP ve DBP milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek, gerekli uyarılarda bulunulmuştur. 2911 Sayılı Yasaya aykırılık teşkil eden eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıları dikkate almayan, görevli memurlara mukavemetle karşılık vererek, toplu yürüyüşte ısrar eden ve taşkınlık yapan gruplara müdahale edilerek 70 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca grupları provoke ederek, görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.