Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Çekya'da önemli açıklamalar... İtalya'da kaybolan helikopter bulundu mu?

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Prag'da Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile ortak basın toplantısı düzenledi. İtalya'da kaybolan helikoptere ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ama helikopterdeki kişiler hakkında henüz bilgi edinemedik" ifadelerini kullandı. Lavrov görüşmesine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, "Bu nedenle önümüzdeki süreçte BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye 4'lü toplantısına ev sahipliği yapabileceğimizi söyledik. Mesajlarımızı açık bir şekilde belirttik şimdi Rusya'dan dönüş bekliyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2022, 13:35 Güncelleme 11 Haziran 2022, 13:56
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Çekya’da önemli açıklamalar... İtalya’da kaybolan helikopter bulundu mu?

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Çekya'nın başkenti Prag'da gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İtalya'da kaybolan helikopterindüştüğü yerin tespit edildiğini duyuran Bakan Çavuşoğlu, "İtalya'da bir helikopter kazası meydana geldi. Az önce bir açıklama geldi. Helikopterin düştüğü yer bulunmuş ancak vatandaşlarımıza henüz ulaşılamadı. Bilgi geldikçe sizinle paylaşacağız. " ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN CEVAP BEKLİYORUZ
Bakan Çavuşoğlu Lavrov ile İstanbulda yaptığı görüşmeye ilişkin de konuştu ve Rusya'dan cevap beklendiğini belirterek, "İstanbul'da Lavrov ile yaptığımız görüşmede müzakereleri ve tahıl krizini konuştuk. Kendilerine BM planının en doğru plan olduğunu söyledik. Bu nedenle önümüzdeki süreçte BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye 4'lü toplantısına ev sahipliği yapabileceğimizi söyledik. Mesajlarımızı açık bir şekilde belirttik şimdi Rusya'dan dönüş bekliyoruz." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN