Selçuk Bayraktar paylaştı: Ülkemizin gururu Kızılelma'dan boyalı hali ile ilk fotoğraf geldi

Ülkemizin yerli ve milli savunma hamleleri meyvelerini her geçen gün vermeye devam ediyor. Bu kapsamda üretilen Savaş Uçağı Kızılelma'nın boyalı haline ilişkin ilk fotoğrafı Selçuk Bayraktar resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2022, 21:39 Güncelleme 10 Haziran 2022, 21:51
Selçuk Bayraktar paylaştı: Ülkemizin gururu Kızılelma’dan boyalı hali ile ilk fotoğraf geldi

İÇİNDEKİLER

Yerli savunma sanayiinde son yıllarda oldukça başarılı işlere imza atan Türkiye, her geçen yıl envanterine bir yeni araç daha ekliyor.

Baykar Savunma Şirketi, Türkiye'nin yerli İHA ve SİHA'larını üretmeye devam ediyor.

Bayraktar TB2'nin mimarı ve Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı Kızılelma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İLK UÇUŞ GELECEK YIL
Baykar'ın katlanabilir kanatlı ve kısa pistlerden iniş-kalkış yapabilecek olan Bayraktar TB3 ve İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma (MİUS) üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bayraktar, Kızılelma'nın ilk uçuşunu gelecek yıl yapacağını söyledi.

Bayraktar, "İnşallah Kızılelma'nın ilk uçuşunu gelecek yıl göreceğiz. TB3'ün ilk uçuşu da ya bu yıl sonunda ya da gelecek yılın başında olacak." ifadelerini kullandı.

KIZILELMA'DAN BOYALI HALİ İLK FOTOĞRAF GELDİ
Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma'nın boyalı haliyle ilk fotoğrafını paylaştı. Selçuk Bayraktar paylaşımına 'Bayraktar #KIZILELMA'nın boyalı haliyle ilk fotoğrafı... Ergin Saygun Paşamız, Ömer Amcam ve Başkan Köseoğlu...' notunu düşt