Necip Hablemitoğlu suikastının 1 numaralı sanığı Levent Göktaş baskın haberini alınca firar etti!

Son dakika haberi! Necip Hablemitoğlu suikastının talimatını verdiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan eski asker Levent Göktaş’ın, operasyon gecesi İstanbul’da kızının evindeyken baskın haberini alınca firar ettiği belirlendi

Giriş Tarihi 10 Haziran 2022, 06:58 Güncelleme 10 Haziran 2022, 11:35
Necip Hablemitoğlu suikastının 1 numaralı sanığı Levent Göktaş baskın haberini alınca firar etti!

İÇİNDEKİLER

Ankara'da 20 yıl önce evinin önünde öldürülen Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi olarak MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Nuri Gökhan Bozkır'ın ifadeleri doğrultusunda, Özel Kuvvetler içinde yuvalanmış FETÖ bağlantılı eski askerlere yönelik operasyon düzenlenmişti. 2'si sivil 7'si eski asker 9 kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrasında, o dönem MAK Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Tarkan Mumcuoğlu, yardımcısı Fikret Emek, birimde çalışan askerlerden Tan Dervişoğlu, Altan Bora, Bülent Kutsal, Kamil Metin ile siviller Memiş Aytekin ve Osman Tuncer yakalandı.

İŞTE FİRARIN HİKAYESİ
Dönemin MAK Alay Komutanı Levent Göktaş adresinde bulunamadı. Göktaş'ın Ankara Söğütözü'nde kendine ait avukatlık bürosunun adresini MERNİS'e bildirdiği, operasyon gecesi ise İstanbul Sarıyer'de kızının yaşadığı rezidansta olduğu, İstanbul'da eşinin kaldığı eve şafak vakti yapılan baskını duyunca da firar ettiği öğrenildi.

HURDACI BULUNDU
Suikastta kullanılacak telefon hatlarının Bozkır ile aynı birimde görev yapan sağlık astsubay Kamil Metin'in cep telefonu satışı yapan kardeşinden temin edildiği belirlendi.

Bozkır'ın 2002'de Göktaş'ın kendisini makamına çağırdığı, hedef kişinin Hablemitoğlu olduğunu, evinin bulunduğu bölgede keşif faaliyeti yapmasını istediği belirtildi.

Hablemitoğlu'nun evinin bulunduğu Portakal Çiçeği Sokağı ve çevresinde keşif faaliyeti görevini hurdacı kılığında yapan Bozkır, Hablemitoğlu'nun eve giriş-çıkış saatleri, alışkanlıkları gibi istihbari bilgileri keşif faaliyeti olarak not aldığını söyledi. Bozkır'ın o dönem hurda arabasını aldığı kişi ile kamyonete yükleyerek bölgeye getiren nakliyecinin de bulunup ifadesine başvuruldu.

Sabah'ta yer alan habere göre, hurda arabası alınan kişi, Bozkır'ın kendisini istihbaratçı olarak tanıtıp "Bir görevde kullanacağız" diyerek arabasını aldığını söyledi.

SUİKASTIN TETŞKÇİSİ
İkinci dalgada gözaltına alınan şüphelilerden T.M.'nin Hablemitoğlu suikastının "tetikçisi" olduğu iddia edildi.

Şüpheli T.M.'nin suikastın gerçekleştirildiği gün Kazakistan'da resmi görevde olduğu bildirilmesine rağmen, yapılan araştırmalarda o gün Ankara'da bulunduğu tespit edildi. Gözaltında bulunan şüphelilerden Fikret Emek'in de o dönemde T.M.'nin komutanı olduğu belirtildi.

LEVENT GÖKTAŞ'A YAKALAMA
Gözaltı kararı çıkarılan Levent Göktaş hakkında da "kasten öldürme" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından yakalama kararı çıkarıldı. Dosyada, Göktaş'a "azmettirici" suçlaması yöneltildiği iddia edildi.

MİT MÜSTEŞARI OLMASINI ENGELLEDİ
Levent Göktaş'ın o dönemde Hablemitoğlu'nun MİT müsteşarı olmasının önüne geçmek amacıyla söz konusu cinayet için talimat verdiği iddiası dosyaya yansıdı. Hürriyet'in haberine göre ise MİT operasyonu ile Türkiye'ye getirilen ve soruşturma kapsamında tutuklanan eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'ın "talimatı Levent Göktaş verdi" şeklindeki ifadesinin yanı sıra, tanık ve şüpheli olarak alınan başka ifadelerde de benzer beyanların bulunduğu belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Göktaş hakkında daha önce yurtdışına çıkış yasağı çıkarıldığı ve kendisine tebliğ edildiği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN