Başkan Erdoğan İsveç'e yine ayarı verdi: İsveç PKK/YPG’lilerin cirit attığı bir ülke konumunda

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir” dedi. İsveç’in PKK/YPG’lilerin cirit attığı bir ülke konumunda olduğunu söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2022 Güncelleme 09 Haziran 2022, 06:58
Başkan Erdoğan İsveç’e yine ayarı verdi: İsveç PKK/YPG’lilerin cirit attığı bir ülke konumunda

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile Külliye'de düzenlediği ortak basın toplantısında önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "NATO bir güvenlik teşkilatıdır. NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir. Şu anda İsveç bildiğiniz gibi PKK/ PYD/YPG gibi tüm terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke konumunda. Hatta hatta bunların kendi parlamentoları içinde teröristler var. Biz bunlara 'buyurun devam edin' diyemeyiz, 'buyurun NATO'ya girin' diyemeyiz" diye konuştu.



ÜSLER RUSYA'YA KARŞIYMIŞ, YEMEZLER
Erdoğan şöyle devam etti: 5 artı 4, 9 Amerikan üssü Yunanistan'da kuruldu. Bu üsler kime karşı kuruluyor? Verdikleri cevap şu: 'Rusya'ya karşı...' Bunu yemezler, kusura bakmasınlar. Şu anda elimizdeki rakamlar 400 milyar avro Yunanistan'ın Avrupa'ya borcu var. Buna rağmen Avrupa ülkeleri isimlerini vermeyeceğim ciddi manada Yunanistan'a silah desteği, uçaklar, helikopterler veriyorlar.



TÜRK YATIRIMCIYA GARANTİ VERİYORUM
Başkan Erdoğan, Venezuela ile ticarette hedefin 3 milyar dolar olduğunu açıkladı. Maduro da "Türk yatırımcılar, bankacılık, petrol, gaz, altın, kömür için Venezuela'ya gelsin. Onlara garantiler vereceğim" dedi.



KURULUŞ OSMAN'A ZİYARET
Maduro, ATV'nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman'ın yapımcısı Mehmet Bozdağ'ı ziyaret etti. Başına börk taktı, eline kılıç alıp poz verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN