Son dakika: Roma'daki PKK gösterisi üzerine İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Marrapodi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İtalya'nın başkenti Roma'da terör örgütü PKK'nın sembollerinin sergilenmesi üzerine İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Görüşmede, PKK'nın kamusal alana taşan kara propagandasından, STK görünümü altında gösterdiği faaliyetlerden ve teröristbaşına İtalyan belediyeleri tarafından fahri hemşehrilik verilmesinden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Giriş Tarihi 06 Haziran 2022, 20:29 Güncelleme 06 Haziran 2022, 21:08
Son dakika: Roma’daki PKK gösterisi üzerine İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Marrapodi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

İÇİNDEKİLER

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Roma'da PKK sembolleri ve terörist elebaşının fotoğraflarının alenen sergilendiği PKK gösterisi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Roma'da terör örgütü PKK sembolleri ve teröristbaşının fotoğraflarının alenen sergilendiği PKK gösterisinden duyulan rahatsızlığın ifade edilmesi amacıyla İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve görüş ve talepler iletildi.



Görüşmede, PKK'nın kamusal alana taşan kara propagandasından, STK görünümü altında gösterdiği faaliyetlerden ve teröristbaşına İtalyan belediyeleri tarafından fahri hemşehrilik verilmesinden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Ayrıca terör örgütünün ve yandaşlarının bu tür eylemlerinin engellenmesi yönündeki talepler tekrarlanarak, İtalyan hükümetinin terörle mücadele hususundaki sorumluluğu vurgulandı.



ROMA'DA PKK PAÇAVRALARI
İtalya'nın başkenti Roma'da terörist yandaşları ellerinde paçavralarla sokaklarda yürüdü.



Yürüyüşe katılan İtalya'nın en büyük şehirlerinden birisi olan Palermo'nun Belediye Başkanı Leoluca Orlando adeta örgüt savunuculuğuna soyundu. Leoluca Orlando yaptığı açıklamada, "Türk işgaline karşı ve barış hakkını savunmak için bu gösteriye katılıyorum. Türkiye'ye karşı Rojava'nın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın sözde gençlik hareketlerince organize edilen yürüyüşte, terör örgütüyle bağlantılı sözde dernek ve grupları simgeleyen bez parçaları taşındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN