CHP'li Çan Belediyesi'ndeki kirli ortaklıkta yeni detaylar! Özel harcamalarını belediye masrafı diye göstermişler!

Geçtiğimiz ay CHP’li Çan Belediyesi’ndeki kirli ortaklık gözler önüne serilmişti. CHP’li Belediye Başkanı Bülent Öz’ün soruşturma dosyasında yeni detaylar ortaya çıktı. Başkan Öz’ün eşinin kıyafetlerinden, çocuğunun okul taksitlerine, mobilyalardan, hediyelere kadar birçok özel harcamasını müteahhit kuzeni Özgür Erbil’e ödettirip, belediyeye fatura etmesini istediği belirlendi.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2022, 12:39 Güncelleme 05 Haziran 2022, 12:48
CHP’li Çan Belediyesi’ndeki kirli ortaklıkta yeni detaylar! Özel harcamalarını belediye masrafı diye göstermişler!

İÇİNDEKİLER

Çanakkale Çan İlçesi'nde müteahhit kuzeni Özgür Erbil'in savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından "irtikap, rüşvet ve zimmet" suçlamasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan CHP'li Belediye Başkanı Bülent Öz'ün kirli işler trafiği Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmayla tek tek gün yüzüne çıkartıldı. Başsavcılık tarafından HTS kayıtlarının, whats app yazışmalarının, tanık ifadelerinin ve faturaların mahkemeye delil olarak sunulduğu soruşturma dosyasında Başkan Öz'ün kuzenini kullanarak kurduğu para ve rant üçgeni detaylı bir şekilde anlatıldı.

FENERBAHÇELİLER GECESİNE KATILDI
Soruşturma dosyalarına da yansıyan olaylarda iddiaya göre 2019 yılının Temmuz ayında Başkan Bülent Öz, eşi Şebnem Öz ile birlikte, Çanakkaleli Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen "Dünya Fenerbahçeliler Günü' gecesine koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile birlikte katıldı. Geceye ayrıca dönemin belediye Başkan yardımcısı Ercüment Furuncu, eski Baro Başkanı Bülent Şarlan, Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcuları ve çok sayıda davetli eşlik etti.

FUTBOL TOPUNA EN YÜKSEK PARAYI BAŞKAN ÖDEDİ
Balıkçı 286 Restoran'da, Dernek Başkanı Dr. Ali Güven Serçe'nin ev sahipliğinde düzenlenen gecede Fenerbahçe Futbol Kulübü'ne ve derneğe katkı sağlamak amacıyla formalar, futbol topları ve atkılar açık artırmayla satışa sunuldu. Açık artırmada en yüksek teklifi veren Bülent Öz, üzerinde Emre Belezoğlu'ndan Vedat Muriç'e, Ozan Tufan'dan Nabil Dirar'a kadar birçok futbolcunun imzasını taşıyan futbol topunu ve formaları satın alarak eşine ve kızına hediye etti.

HESAP NUMARASINI KUZENİNE GÖNDERDİ
Sabah'ta yer alan habere göre, WhatssApp yazışmalarına da yansıyan olayda dernek yönetimi bir hafta sonra başkanla yaptığı görüşmede ödemenin ne zaman ve ne şekilde yapılacağını sordu. Başkan Öz, dernek yönetiminden aldığı hesap bilgilerini kuzeni Özgür Erbil'e gönderip "Yaptırabilir misin sen? Nasıl durumun? İşlere ilave edersin sonra" yazdı.

Kuzen Erbil hesap bilgilerini alıp başkana "Tamam abi hallediyorum" yanıtını verdi. Ödeme, dernek yönetimine Özgür Erbil tarafından yapılırken, Erbil bu ödemeyi belediyeye park bakım, onarım ve tadilat işleri olarak fatura etti.

LÜKS HARCAMALARI KUZEN ÖDEMİŞ
Yine faturaların delil olarak sunulduğu soruşturma dosyasında Bülent Öz'ün eşi Şebnem Öz'ün lüks harcamalarının Özgür Erbil'in kredi kartıyla ödenerek belediyeye nasıl fatura edildiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Ünlü markalardan giyinmeyi seven Şebnem Öz'ün Özgür Erbil'e bir alışveriş sonrası gönderdiği mesajda "Hafta sonu alışverişi için çok teşekkür edemedim sana. Çok çok teşekkür ederim. Çok para harcadım. Valla çok fena oldu." Dediği, Erbil'in internet faturalarını da yatırdığını belirterek "önemli değil abla" diye yanıt verdiği soruşturma dosyasına yansıdı.