CHP'li Kılıçdaroğlu Kandil'in sözcülüğüne soyundu: Terörle mücadele yasası değişecek

Son dakika haberi! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen "Yeni Dönemde AB ve Türkiye" programında skandal ifadeler kullandı. AK Parti döneminde yapılan birçok reform ve uyum yasasına rağmen Türkiye'yi AB'ye almayan Avrupalı devletlere adeta yalvaran Kılıçdaroğlu, muhalefetin 2023 seçimlerini şimdiden kazandığını ilan ederek skandal açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye karşı sürekli bir tehdit oluşturan terör unsurlarını görmezden gelen Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadele yasası, uluslararası hukuk sorunlarına göre yeniden şekillendirilmelidir. " dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren İçişleri Bakanı Soylu, "PKK, FETÖ, DHKP-C’nin yolunu açacak. Sana bunları kim söyletiyor?” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 04 Haziran 2022, 14:10 Güncelleme 04 Haziran 2022, 16:36
CHP’li Kılıçdaroğlu Kandil’in sözcülüğüne soyundu: Terörle mücadele yasası değişecek

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin sınırlarında oluşan terör tehdidini bertaraf etmek için terörle mücadele yasasında bazı değişikliklere gitmesi Avrupa ülkelerini rahatsız etti.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatları ile sınır ötesinde terör örgütü PKK/YPG'ye ağır darbeler vuruldu, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Sınır ötesine düzenlenen operasyonlar sadece Avrupa'yı değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da rahatsız ediyor. Öyle ki CHP lideri, partisinin grup toplantısında Türkiye'nin Suriye'de terör hedeflerine yönelik başlatmayı planladığı harekata ise yine karşı çıktı.

TERÖRLE MÜCADELE YASASINI YUMUŞATMA VAADİ
Suriye'ye yapılması planlanan harekata karşı çıkan Kılıçdaroğlu, büyük bir skandala daha imza attı. İstanbul Maltepe'de düzenlenen "Yeni Dönemde AB ve Türkiye" programında konuşan Kılıçdaroğlu, CHP olarak hedeflerinin Avrupa Birliği'ne tam üyelik olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin güney sınırlarındaki terör tehdidini görmezden gelen CHP lideri, terörle mücadele yasasının uluslararası normlara göre güncelleneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Buradan, Avrupa Birliği'ne, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu'na seslenmek istiyorum. Bizler kendi ülkemizde demokratik sistemin yeniden inşaası için mücadelemizi veriyoruz. Seçimlerden sonra, demokrasisi gelişmiş, Avrupa Birliği normlarını uygulayan, yurtta ve dünyada barışı savunan bir Türkiye göreceksiniz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın."


"SANA BUNLARI KİM SÖYLETİYOR?"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik icra ettiği operasyonlardan rahatsızlık duyduğunu belirterek, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu'nun paylaşımında, "Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin terörle mücadelesinden ve terör örgütlerine 'Abluka'dan, atılan 'Pençe'lerden rahatsızmış. AB'ye ve büyükelçilerine söz veriyor: Terörle mücadele yasasını değiştirecekmiş. PKK, FETÖ, DHKP-C'nin yolunu açacak. Sana bunları kim söyletiyor?" ifadeleri yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN