A Haber Suriye'de terör mevzilerini görüntüledi! Sözde karargaha rejim bayraklı kamuflaj! Keskin nişancı ve teröristler...

Mehmetçik eller tetikte sınır ötesi operasyon için nihai emri bekliyor. Suriye Milli Ordusu da hazırlıklarını tamamladı. Sınır hattında son durumu A Haber ekipleri canlı yayınında aktardı. Sınırda çekilen görüntülerde teröristlerin kamufle olmak için sözde karargaha Suriye rejim bayrağı çektiği görüldü. Karargahta ayrıca bir de keskin nişancı olduğu görüntülere yansıdı.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2022, 15:45 Güncelleme 03 Haziran 2022, 16:04
A Haber Suriye’de terör mevzilerini görüntüledi! Sözde karargaha rejim bayraklı kamuflaj! Keskin nişancı ve teröristler...

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan'ın Tel Rıfat ve Münbiç başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki terör yapılanmalarına yönelik 5. Harekat mesajlarının ardından gözler sınırın sıfır noktasına ve Suriye'deki kritik noktalara çevrildi. Suriye sınırında Mehmetçik'in hazırlıkları, daha önceki 4 operasyonda gelen personel ve teçhizat nedeniyle büyük oranda tamamlandı. Suriye'nin kuzeyinde Suriye Milli Ordusu da tatbikat ve eğitimler gerçekleştiriyor.

A HABER TERÖR MEVZİLERİNİ GÖRÜNTÜLEDİ
A Haber ekipleri Suriye sınırındaki sıcak bölgelere gitti. Sınırda teröristlerin bulunduğu bölgeye 500 metre mesafeye kadar yaklaşan A Haber, terör mevzilerinden görüntü aldı.

*Sözde karargaha Suriye rejimi bayraklı kamuflaj

Münbiç'te bulunan sözde PKK/YPG karargahında ağır silahlı araçlar da görüntülere yansıdı. TSK, terör mevzilerinden yapılan taciz atışlarına, topçu atışlarıyla karşılık verdi. Teröristlerin sözde karargahında olan hareketlilik dakika dakika kaydedilirken, karargaha PKK/YPG bayrağı yerine Suriye rejiminin bayrağının çekildiği görüldü. Teröristlerin bu şekilde kamufle olmaya çalıştığı öğrenildi. Görüntülere teröristlerin kazdığı tüneller de yansıdı.

İLK HEDEF TEL RIFAT VE MÜNBİÇ Mİ? İŞTE KİLİT BÖLGELERİN ÖNEMİ VE HAREKATIN AMACI
A Haber Yurt İstanbul Haberler Müdürü Kerim Ulak'ın operasyona ilişkin aktardığı kilit bilgiler şöyle:
Olası operasyon nereye olabilir? Tabi şu çok çok önemli: Şu an Türkiye'nin toprak bütünlüğü, üniter yapısı, güvenliği ulusal güvenlik meselesi haline gelen bir bölgeden bahsediyoruz. Suriye...

Türkiye terörü kaynağından yok etme konseptiyle Irak'ta, Suriye'de harekatlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Şimdi Suriye'de 3 ayrı harekat gerçekleştirdik 2016'dan itibaren. Bu harekatlarla sınırımıza bir güvenli bölge oluşturma planı uygulandı. Bu kapsamda bir yandan Fırat Kalkanı Harekatı, 2016 yılında biliyorsunuz Azez, El Bab, Cerablus bölgeleri temizlendi. Sınırımızdan yaklaşık 20 km derinliğe indik.



VİRÜS, UR, ÇİBAN OLARAK ADLANDIRILAN İKİ NOKTA
Sonrasında 2018'de Afrin bölgesi Zeytin Dalı Harekatıyla temizlendi. Dikkat ederseniz Fırat'ın doğusunda şu an güvenli bölge tamamlandı. Ancak baktığımız zaman Fırat'ın batısında iki tane nokta kalmış durumda. Fırat'ın batısında virüs, ur, çiban olarak adlandırılan iki nokta. Tel Rıfat ve Münbiç.

Bu bölgeler şu an operasyonların yapılması muhtemel iki nokta. Neden? Çünkü terör örgütü sürekli Tel Rıfat'tan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine saldırılar gerçekleştiriyor. 2022 yılında şu ana kadar 25 ayrı füzeli saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda maalesef askerimiz polisimiz şehit oldu, Suriyeli siviller hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanımızın bahsettiği saldırılar tacizlerin yoğun olarak yaşandığı Tek Rıfat ve bu bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri hazırlıklarını tamamlamış durumda. Başkan Erdoğan'dan gelecek talimat bekleniyor. Perşembe MGK toplantısında bununla ilgili plan belirlenecek.


*Sözde karargahta terörist hareketliliği

DİKKAT ÇEKEN RUSYA DETAYI
Tel Rıfat diyoruz bakın. 450 km karelik bir alan ve 120 km uzunluğunda bir cephe hattı olan bir alan ve Rusya'nın bulunduğu bir alan. Rus polis gücü burada. Aldığımız bilgilere göre Rus polis gücü bölgeyi terk ediyor.

Türkiye harekat yapacağı mesajını çok net bir şekilde Rusya'ya verdi ve Rusya bölgeden çekildikten sonra harekat başlayacak.

Tel Rıfat'ın en önemli noktalarından biri sınır kapısının burada yer alması ve Halep'e açılan kapı olması.

Diğer taraftan Münbiç Doğu ve Batı arasında Fırat Nehri'ni ayıran çok stratejik bir konum.

Bir yandan Tel Rıfat bir yandan Münbiç'in temizlenmesi demek M4 Karayolu'nun kontrol altına alınması demek.

Verilen sözler tutulmadı. Buradaki YPG'nin bölgeyi terk edeceği mesajı verilmişti. Bu tutulmadı. En önemli iki nokta: Tel Rıfat, Münbiç. Hızlı, hedef odaklı, yoğun bir operasyon planlanıyor. Buralarda düz bir alan var. Terör örgütü düz alan olduğu için Tel Rıfat ve Münbiç'in çevresinde kilometrelerce hendek ve çukurlar kazmış durumda. Ancak bunlar TSK için tehdit oluşturmuyor. Çok kısa bir süre içinde bu bölgeler kontrol altına alınacak. SİHA'larımız çok rahat bir şekilde sınır hattından bölgeyi vurabilirler. Tel Rıfat'ın sınıra Kilis'e 25 km Gaziantep'e de 20 km gibi çok yakın bir mesafede olduğunu belirtelim.

TERÖRÜN KÖKÜ KAZIKACAK
Şimdi en önemli 3. Nokta: Fırat'ın doğusu Ayn El Arab. Bu bölgeyle ilgili de planlar var. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin hemen karşısında. Son dönemde sızma girişimlerinden bahsediyoruz.
Sızma girişimlerinde son 23 günde 210 PYD'li öldürüldü. Nerede? Barış Pınarı ve özellikle Fırat Kalkanı bölgesinde. Barış Pınarı bölgesinde terör örgütleri nereden sızıyor? Ayn İsa ve Tel Tamr. Terör örgütleri sürekli sızma girişimlerinde bulunuyor ve bu noktalara yönelik de şu an operasyon planlaması yapıldığını biliyoruz. Ayn El Arab'ın kontrol altına alınması çok çok önemli. Terör örgütünün Suriye'de bitmesi anlamına geliyor. Bu nokta terör örgütünün artık Fırat'ın batısına geçemeyeceği anlamına geliyor. Ve sınırdaki güvenlik koridorumuzun büyük ölçüde entegrasyonunun sağlanmış olması anlamına geliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN