Başkan Erdoğan'ın 10 sorusuna CHP'den cevap geldi! Yanıtlar tam CHP işi: Paradoks

Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 10 soru yönelterek CHP'nin terör örgütü ile ilişkisiyle ilgili çeşitli sorular sorarak, "2023'te yüreğin yetip aday olacak mısın?" sorusunu yöneltti. Erdoğan, "Yuvarlak sözlerle değil kesin cevap vermesini bekliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa siyaseten ve tıbben muhatap almaya başlayabiliriz." ifadelerini kullanmıştı. CHP tarafından ise o sorulara cevap geldi. Verilen cevapların ise çelişkisi dikkat çekti. İşte o paradoks cevaplar...

Giriş Tarihi 01 Haziran 2022, 21:05 Güncelleme 01 Haziran 2022, 22:44
Başkan Erdoğan’ın 10 sorusuna CHP’den cevap geldi! Yanıtlar tam CHP işi: Paradoks

İÇİNDEKİLER

Kılıçdaroğlu'na birkaç soru sormak istediğini ifade eden Erdoğan, "Bu sorulara öyle kıvırtarak, laf çevirerek, yuvarlak sözler ederek değil, kesin, kati, net cevap vermesini bekliyorum. Şayet bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz." sözlerini sarf etmişti.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SORULARI VE CHP'NİN YANITI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na yönelttiği sorulara CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç cevap verdi. Özkoç'un özellikle terörle mücadele konusundaki cevapları Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakacak türdendi.

Özkoç, "PKK ve YPG dahil olmak üzere bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. dedi. Arşivlerde ise Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin ne beka sorunu olacak pyd bize mi saldıracak" demişti.

ARŞİV YALAN SÖYLEMEZ CHP

Özkoç, CHP'nin terör örgütleri lanetlediğini dile getirdi. Ancak; arşivler CHP grup başkan vekilini yalanladı. Erdoğan, "Türkye'nin PKK-YPGye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatları destekliyor mu, desteklemiyor mu?

Özkoç, "Ordumuzun ve emniyet teşkilatımızın terörle mücadelede yaptıkları bütün mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz" dedi. Oysa, Kılıçdaroğlu, "Operasyon yapacakmış sınır ötesi operasyon muhalefet operasyon karşı" demişti.

ÖZKOÇ'UN, MAVİ VATAN SORUSUNA VERDİĞİ CEVAP DA TARTIŞILACAK TÜRDENDİ

Özkoç, "O milli mücadelenin önderlerinden bir tanesiyiz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Fizan çöllerinde bizim askerimizin ne işi var" demişti.


CHP'Lİ ÖZKOÇ ADAYLIK SORUSUNA DA KAÇAMAK YANIT VERDİ

Erdoğan, "Yüreği yetip 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Olmayacak mı?" demişti. Özkoç, "Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belli ve hazır" dedi.