Başkan Erdoğan Azerbaycan'da düzenlenen TEKNOFEST'te dünyaya seslendi: Verilecek tek karış toprağımız yok!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Bakü’den dünyaya seslendi: Bölgede yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Kimsenin toprağında gözümüz yok...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2022 Güncelleme 29 Mayıs 2022, 06:58
Başkan Erdoğan Azerbaycan’da düzenlenen TEKNOFEST’te dünyaya seslendi: Verilecek tek karış toprağımız yok!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu:



Dinimiz bir, dilimiz bir, ayımız bir, yılımız bir, aşkımız bir, yolumuz bir, Azerbaycan-Türkiye... Bizler melali de, sevinci de bir olan, özde kardeş olan iki devletiz, iki halkız.



Tıpkı Türkiye gibi burası bizim de vatanımızdır. Aynı şekilde Türkiye'nin her bir karışı da sizlerin vatanıdır, yurdudur.



Biz gönüllerimize çizilen hudutları yıkarak birlikteyiz. Nerede bir kardeşimiz varsa orası bizim yurdumuzdur.



Geniş bir yelpazede güçlü işbirlikleri kurduk.



Biz baskıyla, tehditle korkutulanlardan olmadık, asla olmayacağız. Bizim kimsenin toprağında gözümüz olmadığı için verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır.



Biz tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar değil, büyük bir milletin evlatlarıyız. Karabağ zaferi milletimizin kahramanlık destanlarının en son örneğidir.



Karabağ, 30 yıl sonra esaretten kurtulmuştur. Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin yiğit mensupları büyük bir zafere imza atmışlardır.



44 günlük vatan muharebesi neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Azerbaycan'la paylaştığımız savunma sanayi ürünlerimizin başarısına tüm dünya şahit olmuştur.



Savaşta olduğu gibi barışta da Azerbaycan'ın yanındayız. Aliyev'in Ermenistan ile kurmak istediği kalıcı barışı Türkiye olarak güçlü bir şekilde destekliyoruz.



Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Azerbaycan'la yakın dayanışma, temas ve koordinasyonumuzu sürdüreceğiz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN