Aziz Sancar'dan TEKNOFEST'te gençlere önemli mesaj: Memleketinizi sevmekten vazgeçmeyin

Son dakika haberi! Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar TEKNOFEST Azerbaycan'da yaptığı açıklamada, "Hayatınızda ödül için çalışmayın yaptığınız işte en iyi olmaya çalışın. Memleketinize değer katmaya çalışın. Eğer bu şekilde çalışırsanız mutlaka ödülünü alırsınız." dedi.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2022, 14:29 Güncelleme 28 Mayıs 2022, 15:26
Aziz Sancar’dan TEKNOFEST’te gençlere önemli mesaj: Memleketinizi sevmekten vazgeçmeyin

İÇİNDEKİLER

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kendisi için en önemli şeylerden birinin Türk dünyasının kalkınması ve Türk gençlerinin bilimde en ön sıralarda yer alması olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan'da gerçekleştirilen, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te "Seçkin Gözlemci Günü"ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, bugünün Azerbaycan'ın bağımsızlığının 104. yıl dönümü olduğunu ifade eden Sancar, bu vesileyle Azerbaycanlıları ve tüm Türk dünyasını kutladı.

Sancar, gençlerin, yaptıkları işlerde ısrarcı olmaları gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Sevgili gençler, memleketimizi sevmekten asla vazgeçmeyin. Memleketinize, insanlarınıza fayda sağlamayan işlerin kalıcı olmayacağını bilin. Benim için en önemli olan şeylerden biri, Türk dünyasının kalkınması ve Türk gençlerinin bilimde en ön sıralarda yer almasıdır. Mardin-Savur'dan gelen ve okuma yazma dahi bilmeyen bir ailenin çocuğuna bu şansı veren milletimize güvenin. Memleketimizin, memleketimiz dediğim zaman ben hem Türkiye hem Azerbaycan'ı kastediyorum, yükselmesi için çok ama çok çalışın. İşler yolunda gitmediğinde dahi düzeltmek için mücadele edin. İnatçı olun ve yenilgiyi asla kabul etmeyin."

40 yaşına kadar günde 18 saat çalıştığını söyleyen Sancar, çalışmanın iyi hissettireceğini vurguladı.

Sancar, "İnsanlığa, ülkemize iş yapmanın verdiği huzur hep daha mutlu olmanızı sağlayacak. Siz gençleri bilime yönlendiren bu festivalleri düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, TEKNOFEST Azerbaycan'da stantları gezdi.

Sancar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park'ta düzenlenen TEKNOFEST Azerbaycan'da stantları ziyaret etti.

Azerbaycan'ı Türkiye'den ayırmadığını belirten Sancar, "Azerbaycan benim için çok özel bir yer. Azerbaycan benim vatanımdır. O bakımdan vatanıma gelmiş sayıyorum kendimi." dedi.

Sancar, İki Govan ve Akıncı gibi hava araçlarını inceledi, daha sonra yarışma alanını gezdi. Yarışmacılar, Sancar ile fotoğraf çektirip imzasını aldı.

Sancar'a ziyaretinde, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal eşlik etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN