Başkan Erdoğan tarihi belgeyi göstererek sordu: "Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı?"

Başkan Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında konuştu. Erdoğan, buradaki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan kaçacak" şeklindeki iftiralarına da değindi. Tarihi bir belgeyi gösteren ve "'Beraberinde 17 uçak dolusu altın ve parayı kaçırmaktayken yakalandılar' yazıyor" diyen Başkan Erdoğan, "Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Aynı değil mi?" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2022, 15:42 Güncelleme 27 Mayıs 2022, 19:20
Başkan Erdoğan tarihi belgeyi göstererek sordu: Bay Kemal’in geçen akşam söylediğinden farkı var mı?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı vesilesiyle düzenlenecek "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında konuştu.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan gündem maddelerinden bir tanesi de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan ABD'ye kaçacak" şeklindeki iftiralarıydı.



TARİHİ BELGEYİ GÖSTERDİ SORDU: AYNI DEĞİL Mİ?
Tarihi bir belgeyi göstererek konuşan Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:


Eskişehir Örf ve İdare Kumandanlığı'nın tebliğinde göreceksiniz: 'Beraberinde 17 uçak dolusu altın ve parayı kaçırmaktayken yakalandılar'... Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Aynı değil mi? Cumhurbaşkanı da kaçırmış. Man Adası dediler, oradan 150 bin TL ceza. Ardından bir 100 bin lira daha. Ben de bunları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na veririm dedim. Hiç olmasa Bay Kemal'in bir kaç kuruşu da buralara nasip olsun. Bu paraları nereden bulacağı da önemli. Devletin CHP'ye verdiği paralardan oraya naklediyor.


MENDERES'İ İDAMA GÖTÜREN YALAN: 12 UÇAK DOLUSU ALTIN

27 Mayıs darbesi sonrasında, Başbakan Adnan Menderes'i idama götürmek için özellikle medya üzerinden sayısız yalan ortaya atılmıştı. Onlardan en çok dikkat çekeni, 12 uçak dolusu altın. Dağıtılan bir bildiride Menderes ve Bayar'ın 'yakalandığı' açıklanmış, matbaası olan herkesten bu haberi yayması istenmişti. O bildiri şöyle:

O BELGENİN ORİJİNALİ

Eskişehir Örf İdare Kumandanlığı Tebliği

Ankara'da bütün hükümet erkanı ve Demokrat Parti başkanları yabancı memlekete kaçarken yakalanmışlardır.

Beraberlerinde 12 uçak dolusu altın mücevherat ve parayı kaçırmakta iken yakalandılar.



Sabık Başbakan Adnan Menderes ve sabık Reisicumhur Celal Bayar askeri kumandanlık tarafından tevfik edilmiştir.

Eskişehir'de matbaası olan herkes bu havadisi basın yayınlamalıdır.

Eskişehir Örfi İdare Komutanı Tuğgeneral Bedil Kireçtepe.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN