Başkan Erdoğan'ın açıklamasıyla uzaya Türk astronot gönderilecek! TUA, adayların özelliklerini sıraladı

Başkan Erdoğan, uzaya Türk astronot gönderileceğini açıkladı. TUA, adayların özelliklerini sıraladı: Boyu, yaşı, ağırlığı, tansiyonu, gözü, kalbi ve yabancı dili uygun olmalı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2022 Güncelleme 25 Mayıs 2022, 06:56
Başkan Erdoğan’ın açıklamasıyla uzaya Türk astronot gönderilecek! TUA, adayların özelliklerini sıraladı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu' projesinin detayları açıklandı. Bilimsel araştırmalar için Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek biri yedek iki Türk uzay yolcusu ile ilgili aranılan kriterler sıralandı. İşte uzaya gidecek ilk Türk'te olması gereken özellikler:
45 yaşından küçük olacak. İyi derecede İngilizce bilecek. Tıp, mühendislik, fen bilimleri mezunu olacak.
Boyu 149.5 cm ile 190.5 cm uzunluğunda olacak. Kilosu 43 kilo ile 110 kilo aralığında bulunacak. Tansiyonu 155-95'in altında olacak
Göz bozukluğu olmayacak. Renk körlüğü bulunmayacak. Protez ve vücudunda platin/vida olmayacak.
Kronik kalp ve damar sistemi rahatsızlığı olmaması, panik bozukluk, anksiyete bozuklukları, psikotik bozukluk, bipolar bozukluk olmayacak.



10 GÜN UZAYDA, 10 YIL TUA'DA!
Adaylardan test, tetkik ve muayene talep edilecek. İngilizce için mülakata alınacak. Seçilen 2 aday, Türk Uzay Ajansı (TUA) veya TÜBİTAK bünyesinde 10 yıl mecburi hizmet görevi yapacak.



Adaylar başvurularını 23 Haziran 2022 günü saat 20.23'e kadar 'uzaya.gov.tr' adresine yapacak. Seçilecek aday Cumhuriyetin 100'üncü yılında uzayda olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN